Дмитро Луцький: наш виробник автобусів нікому нафіг не потрібен

20 Березня 2017, 15:44
1888

Мешканець Луцька висловив свої думки з приводу здорожчання проїзду у міському транспорті, а також щодо використання у якості маршруток автобусів «Богдан».

Про це Дмитро Луцький написав на сторінці «Я люблю Луцьк» у ВК. Далі подаємо його текст без істотних змін:

«Я не розумію, чому таку велику увагу мешканців нашого міста привернуло підняття цін на 1 грн, а підвищення податків до 40% всіх влаштувало, але...

1. Я маю авто, і багато часу проводжу у сферах, пов'язаних з цим. І восени солярку можна було купувати по 18.50 – це офіційні АЗС. Сьогодні – вище 20-21 грн/л. Хто у цьому винен?

2. Ужасні маршрутки? А чому у нас маршрутки «Богдан»? А у Європі – «Тойота», «Мерседес» і т.д. 

Поясню:

- По-перше, «Богдан» – це наш виробник, який нікому нафіг не потрібний, а за 40000$ є набагато кращі варіанти. 

- По-друге, на підтримання нац. виробника з бюджету виділяються величезні гроші (на розробку, вдосконалення і т.д.), а за фактом – одну модель випускають більше 20 років. А куди діваються гроші? Це... Ваші варіанти відповіді)))).

- По-третє, «Богдан», нафіг не потрібний світові, але кудись його дівати потрібно,а куди? Правильно, продати нам, але хто б його купував? Ніхто. Але для того, щоб бути, стати, або увійти у сімейство перевізників, потрібно виручити «дядька», який продає «Богдани», закупивши декілька корит, оскільки другий дядько, який дає ліцензії, маршрути і т.д.,якщо не має долі з «Богдана», то своїй посаді завдячний дядьку з «Богдана» (може і не на пряму, я пояснюю примітивно). І якщо не купиш корито – шиш тобі, а не добро. 

3. Можна поставити на маршут інше авто, наприклад, «Тойота» чи «Фольксваген», якому буде років так за 25-30, тому що у нас розмитнення дуже класне, а саме після НР воно почало стосуватися і автобусів (збіг, мабуть). А деталі на ті автобуси взагалі хрін знайдеш. Або їх ціна буде космічною. 

Тому залишається «богданчик» наш. І хоч по 25 грн. за проїзд зроблять, будемо їздити, бо альтернативи нам не дано!

Ще «бум» з цими маршрутками мені здається штучно створений, через розподіл (вхід нових і витіснення старих) перевізників. 

Тому, як привикли, поговорили, поплакали, схилили голову і живемо «попновому» далі, а то Путін нападе».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром