Лучанка порвала бюлетень на очах комісії

25 Жовтня 2015, 22:41
2925

Спостерігачами громадянського руху ОПОРА зафіксовано спробу винесення бюлетеня та факт перешкоджання реалізації права голосу.

На виборчій дільниці № 071075 у Луцьку зафіксовано факт спроби винесення бюлетеня з виборчої дільниці. Зокрема, виборець, вийшовши з кабіни для голосування, вкинула бюлетень з виборів Луцького міського голови у виборчу скриньку, а два інших бюлетеня (з виборів до Луцької міської ради та Волинської обласної ради) намагалась винести з приміщення. Виборцю у цьому перешкодив член виборчої комісії. Дівчина, якій не вдалось винести бюлетені, розірвала їх. Спостерігач склав відповідний акт про порушення.

Нагадаємо, викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, виборчого протоколу чи протоколу комісії з референдуму або скриньки з бюлетенями або незаконне знищення чи псування скриньки з бюлетенями караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років (Ст. 158 Кримінального Кодексу України)

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром