Ліцеїсти порушували громадський порядок – але тільки в рамках тренінгу

19 Березня 2017, 17:57
2539

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва (пр. Волі, 2) відбулись театралізовані ігри в рамках проекту «Моя нова поліція». 

Читачі бібліотеки, учні Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, під час театралізованої рольової гри, розіграли ситуації, де обов’язковими були ролі правопорушника, роль патрульного поліцейського та спостерігача. 

Під час такої гри-театру учасники навчалися, як правильно поводитись у таких ситуаціях, як спілкуватись з патрульними та, передовсім – як не потрапляти в подібні ситуації та бути відповідальними громадянами.

Запрошений на роль експерта, лейтенант патрульної поліції Луцька Дмитро Слабенко аналізував розіграні учнями сценки порушень громадського порядку. 

«Ситуації, які ми сьогодні бачили на сцені, насправді, часто трапляються і під час патрулювання поліцейських.  Сьогодні у нас тетралізована зустріч: є можливість детально обговорити, як потрібно діяти у тій чи іншій ситуації, як захистити себе. В яких випадках викликати поліцію. Приємно бачити таку ініціативу учнів. Впевнений, що у нас підростає та виховується хороша зміна, і за кілька років ці чудові юнаки і дівчата нестимуть службу у Збройних Силах чи поліції України », – підсумував лейтенант Слабенко.







 

Довідка:

У січні 2016 року Волинська обласна бібліотека для юнацтва приєдналась до проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції», яку започаткували IREX/Україна в партнерстві  з  Міністерством внутрішніх справ України, Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) за фінансової підтримки  Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності Держдепартаменту США (INL). 

Проект має на меті вибудувати довіру та встановити плідні стосунки між новою поліцією та громадянами, для яких вона працює і яких має захищати. Проект підвищуватиме обізнаність громадськості з таких питань, як зміна ролі поліції в рамках нового закону «Про Національну поліцію» та практичний вплив нововведень на щоденне життя громадян.  

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром