Люди з інвалідністю зможуть безкоштовно їздити громадським транспортом із Гірки Полонки до Луцька

25 Травня 2020, 11:32
Фото ілюстративне 3487
Фото ілюстративне

До регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області звернувся житель Волинської області, який проходить лікування методом програмного гемодіалізу, щодо забезпечення його права на безкоштовний проїзд, як особи з інвалідністю, до КП «Луцька міська клінічна лікарня», повідомляє Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Під час розгляду звернення було встановлено, що заявник з січня 2020 року тричі на тиждень їздив за власні кошти з Луцького району до місцевої лікарні для проходження лікування. Проблемою було те, що заявник зареєстрований у Луцькому районі, тому на нього не поширювалось рішення виконавчого комітету від 23.12.2019 № 852-1 про затвердження переліку категорій громадян, які зареєстровані в місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, і яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень громадським транспортом у тролейбусі та автобусі у м. Луцьку в 2020 році.

Крім того, органом місцевого самоврядування не було укладено відповідного договору про відшкодування коштів за перевезення громадян пільгових категорій.

Регіональним представником Уповноваженого у Волинській області було вжито відповідних заходів щодо забезпечення права заявника на безкоштовний проїзд, як особи з інвалідністю, до КП «Луцька міська клінічна лікарня».

Як поінформувала сільський голова Гіркополонківської сільської ради Ніна Симонович, через відсутність звернень до сільської ради щодо забезпечення хворих на гемодіаліз, програму на 2020 рік не прийнято. Проте, сільською радою в бюджеті 2020 року передбачена субвенція районного бюджету в сумі 200 тисяч гривень для компенсації проїзду пільгових категорій громадян, які передбачені законодавством України. За перший квартал поточного року уже перераховано до районного бюджету кошти в сумі 60 тисяч. Тобто пільгові категорії громадян мають можливість безкоштовного доправлення до лікувальних закладів, які розташовані в обласному центрі.

Читайте також: Коронавірус в Україні: повідомили, чи подорожчають квитки на потяг після карантину

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром