Луцькі кандидати: хто, з ким і де голосував

25 Жовтня 2015, 22:27
6779

Виборчі дільниці вже зачинилися, комісії розпочали підрахунок голосів, можливість віддати свій голос за когось із кандидатів втрачено аж до наступних виборів.

Яким сьогоднішній день видався для майбутніх обранців громади, з якими настроєм вони прийшли на виборчі дільниці і як голосували, кореспонденти Район.Луцьк підготували фотопідбірку.

Одним з перших проголосувати вирішив Євген Ткачук. На свою виборчу дільницю, яка знаходиться у школі № 24 в районі ЛПЗ, він завітав о 9.00 разом із сином та дружиною.

«Кожен українець сьогодні має зробити свій вибір, проголосувати за своє майбутнє, щоб наша держава процвітала, була найкращою. У нас дуже працьовитий народ. Головне - щоб не продавали свої голоси, робили вибір за покликом серця. Я віддав свій голос за хороших та порядних людей. Сподіваюся лише на перемогу», - зазначив Євген Ткачук.







Голова Волинської обласної державної адміністрації прийшов о 10.00 із дружиною на дільницю, яка знаходиться у спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки. Запевнив, що у нього сьогодні хороший настрій та розповів, що у першу чергу голосує за реформи та зміни у країні.

«Хочу, щоб до влади на місцевому рівні прийшли реформатори, які чітко розуміють, які завдання стоять перед громадою. Щоб було менше популізму, більше реальних справ. Надіюся, що до влади на місцевому рівні прийдуть відповідальні, порядні та чесні люди. Дуже розраховую на те, що наші мешканці прийдуть на вибори і віддадуть свої голоси по совісті», – зазначив Володимир Гунчик.





Кандидат у депутати до Волинської облради Ірина Констанкевич голосувала також о 10.00 на ДВК, що у приміщенні Луцького вищого професійного училища (район ЛПЗ).

 «Нинішня система голосування – складна для пересічної людини. Тому, думаю, що переможуть великі партії. Сподіваюся, що у цих партіях дійсно будуть дуже достойні люди –  професіонали, патріоти, люди, які свої особисті інтереси поставлять на задній план, а будуть керуватися лише інтересами громади», – вважає Ірина Констанкевич.




Григорій Пустовіт  також вирішив, що голосувати краще вранці, тому на свою дільницю до 15-ї школи він прибув рівно о 10.00.

«В цілому  кожен виборець – це ще одна сходинка до змін, які будуть ці зміни ми побачимо десь через півроку-рік. Хоча картина вимальовуватися почне з перших днів роботи як міської, так і обласної рад.

На кожні вибори іду з мрією, що ситуація покращиться, мрією, що ми зробимо ще один крок вперед,  мрією, що ми не втратимо шанс, що пройдемо свій шлях. Хотілось би, щоб цей шлях був правильним  і якомога насиченішим позитивними подіями. Буду шкодувати за тими людьми, які не приходять на вибори, які чомусь думають, що від них нічого не залежить. Я згадав один вислів, не пам’ятаю,  хто сказав, що «погану владу вибирають порядні, розумні, мудрі громадяни,  які не приходять на вибори». Думаю всі порядні, розумні та мудрі лучани прийдуть на вибори та обиратимуть ту владу,  яку вони хочуть. Від виборів очікую структуризацію суспільства, очікую отримання певного досвіду не лише політичними силами, але і виборцями, очікую зміни депутатського складу, який дозволить раді запрацювати по-новому. Очікування як і в кожної людини. Але життя все розставить по своїх місцях, бо воно мудріше, розумніше за всіх нас разом взятих».




Разом зі своїми маленькими дітьми прийшла проголосувати Юлія Вусенко на дільницю, яка знаходиться на вулиці Стрілецька.






Кандидат у депутати Віктор Смолярчук як справжній патріот голосував у вишиванці. Каже, що так органічніше почувається . По дорозі зустрів свого колегу Сергія Рижкова, тож фактично і разом голосували.






А ось кандидат у депутати по 52 округу Іван Мирка ще зранку встиг проголосувати на своїй дільниці. Каже, що «все життя тільки там і голосував». Що ж, сподіватимемось, що для нього вона таки стане щасливою.



На одній з дільниць близько першої години дня вдалося зустріти й Ігоря Дильова. Виявилося, що кандидат у депутати завітав на округ, де балотується до Луцької міської ради.

«Ми сподіваємося, що все сьогодні пройде добре. Я вже об’їхав кілька дільниць, поки все спокійно, порушень немає. Явка поки низенька, але до кінця дня, думаю, на дільницях з’явиться більше молоді. Я голосував сьогодні за мир та добробут, і, звісно, за нашу команду», - розповів Ігор Дильов.


Кандидати до Луцької міської ради Сергій Книш та до Волинської обласної ради Олександр Плісецький теж виявили свої громадянську позицію.



Чинний Луцький міський голова Микола Романюк голосував у селі Зміїнець, де проживає разом із дружиною та мамою-тещею.

«Я хочу, щоб люди зробили вибір саме за тих кандидатів, які будуть менше займатися політикою, а більше справами. Сподіваюся, що до міськради прийдуть справжні професіонали. Ці вибори дуже важливі. За моєю інформацією, станом на 12 годину дня у місті проголосувало більш як 20 тисяч лучан. Переконаний, що явка буде більше 60%», - зазначив Микола Романюк.

Він також висловив сподівання, що нові ради вже будуть зовсім іншими за своїм якісним складом.

«Є інформація про «каруселі», але ми її перевіряємо. Сьогодні у мене робочий день згідно із законодавством. Всі дільниці розпочали роботу вчасно. Більш як 1 200 лучан виявили бажання проголосувати на дому, ми забезпечили цю можливість. У мене сьогодні бадьорий, робочий настрій. Життя продовжується незалежно від результату. Головне, щоб на нашій землі був мир», - переконаний Микола Романюк.







Валентина Черниш своє волевиявлення робила у першій половині дня на виборчій дільниці у школі № 4.

«До виборчої кампанії ставлюся як до експерименту, бо досі незрозуміло, як буде працювати цей закон. До цього часу для мене загадка за кого будуть голосувати люди – за партію чи за людей, які у списках. Розумію занепокоєння переважної  більшості лучан, які не до кінця орієнтуються в правилах голосування. Все-таки кампанія була дуже і дуже спресована і не кожному вдалося розібратися в особливостях того нового закону, який називають – пропорційний з відкритими списками. Я для себе думаю, що більше за цим законом місцеве самоврядування не будуть вибирати, бо до нього є багато застережень. Переживаю за явку виборців, мені дуже хотілося б, щоб люди були активні усвідомлювали, що роблять дуже-дуже важливий крок. Чи лучани зголосяться брати у цьому участь чи сидітимуть вдома – це, звичайно, їхнє право, але головне, щоб небайдужість, продемонстрована під час Революції гідності, залишалася, бо від єдності громади багато чого залежить».


Журналістка Ольга Бузулук взяла найкращу групу підтримки - свою донечку. Голосувала кандидатка на дільниці, що на вулиці Львівській, в корпусі ЛНТУ.

«Наразі понад 150 людей проголосували. Все спокійно. Голосую з донечкою та «конкурентом» Юрою Моклицею», - зазначила Ольга Бузулук.


Сім'я Імберовських голосує за те, щоб «бути собою, допомагати ближньому», бо «в єдності - сила!»

«Враження святкові, оскільки вперше в житті голосувала донька Діана Імберовська. Вперше та ще й за татка, не часто таке буває!» - каже Михайло Імберовський.

Боєць АТО Олександр Кравченко голосував сам в обідню пору у школі-інтернаті, що на Дубнівській.

«Вибори ці – як звичайні вибори. Я їх завжди порівнюю з весіллям: готуються-готуються і за день вони пройдуть. Тут головне, щоб сваха зі свахою не пересварилися. Сьогодні, дякувати Богу, все проходить тихо, спокійно. А побачимо результат, то тоді говоритимемо про це докладніше».




Ірина Вахович, проректор ЛНТУ та кандидат до Волинської облради, голосувала у гуртожитку СНУ на Кравчука, 36

«Вперше балотуюся на посаду депутата Волинської облради, тому для мене усе нове. Найважливішим завданням було ознайомитися з округом, з його проблемами, систематизувати їх і зрозуміти, що я зможу з ними справитися.

Голосувати прийшла за світле майбутнє міста Луцька і всієї Волинської області. Надіюся, що мешканці використають свій шанс, щоб потім ми всі гуртом могли творити краще майбуття.

Від результату виборів очікую повного оновлення влади та нових патріотичних підходів. В першу чергу потрібно розвивати реальний сектор економіки. Вважаю, що варто створити гарні умови  для залучення інвестицій, сприяти збільшенню кількості робочих місць і покращити розвиток виробництва. У нас є два чудових ВНЗ, в яких навчаються дуже перспективні студенти. Тому їм обов’язково потрібно надати можливість працевлаштуватися.




Олександр Кралюк на дільницю на вулиці Рівненська, 52 взяв із собою сина.

«Голосував сьогодні за справедливість. Коли виходиш за лінію фронту і тебе запитують, як ти оцінюєш свої шанси, завжди потрібно говорити: «На 100%». Тому настрій тільки на перемогу. Чи вона буде сьогодні, чи через рік, чи через 20 років – неважливо. Якщо є дух перемоги, то треба тільки цим духом і жити», - переконаний Олександр Кралюк.






Олександр Товстенюк проголосувати вирішив після обіду на дільниці, що знаходиться у Луцькому педагогічному коледжі на проспекті Волі.

«Я голосував з легкістю, як завжди. Наша команда очікує лише на перемогу. Я голосував за нове майбутнє. Мій день сьогодні проходить спокійно: вранці потренувався, потім проїхався по дільницях. Все у Луцьку спокійно, немає жодного напруження», - розповів Олександр Товстенюк.







Вадим Вітинський також вирішив спочатку зайнятися домашніми справами, а потім здійснити волевиявлення. Його разом з Василем Байцимом ми зустріли на дільниці, яка знаходиться у 18 школі.

«У мене сьогодні чудовий настрій, нарешті навколо золота осінь. Надіюсь, що щось зміниться у державі, свідомість людей стане іншою у зв’язку з цими величезними українськими втратами і на Майдані, і на фронті. Люди розуміють, що прийшов час здолати цю корупцію. І ми нарешті подолаємо цю тотальну корупцію. Я сьогодні голосував за те, щоб пройшли зміни, але щоб це було професійно», - розповів Вадим Вітинський.






Валентин Малиновський  на виборчій дільниці всією сім'єю.

У центрі міста у головному корпусі СНУ голосував Микола Яручик.

«Я спокійно ставлюся до результату виборів. Адже після виборів наступить час кропіткої роботи. Настрій у мене хороший. Я вірю у лучан, у їхній правильний вибір», - зазначив депутат Луцької міської ради.





Василь Байцим на голосування з собою взяв сина, який і допоміг вкинути бюлетені до скриньки.

«На диво у мене сьогодні дуже спокійний настрій. Наша команда здійснила колосальну роботу протягом останнього місяця: провели безліч зустрічей, у нас з’явилися нові друзі й навіть недруги. Я сьогодні однозначно голосував за майбутнє наших дітей. Треба йти у перед, рухатися, не можна оглядатися, особливо у такі тяжкі дні. Нам потрібно повертатися до Європи», - розповів Василь Байцим.

За інформацією його штабу, станом на 15.00 у Луцьку проголосувало понад третину виборців. Серйозних порушень не зафіксовано.






Юлія Євпак прокоментувала своє голосування так: «Вибір зроблено))) на область - все буде та сама партія; на район – «Проти всіх», а от на голову сільської ради - за зміни!»

Кандидат до Волинської облради В’ячеслав Рубльов голосував на своїй дільниці, що знаходиться на вулиці 8 Березня.   

«Вірю в те, що ці вибори допоможуть покращити теперішню ситуацію у місті та області. Від сьогоднішнього волевиявлення дуже багато залежить, тому що голосують за тих людей, які безпосередньо представляють громаду села, міста чи області. Це не народні депутати України, до яких важко було б достукатися. Ми працюємо для свої мешканців, для тих діток, яким хочемо дати краще майбутнє. Тому наше волевиявлення якраз на те і направлене, щоб до влади приходили нові люди, які хочуть щось міняти.

Голосував за кращу перспективу і за той європейський вектор, з якого все почалося ще в 2014 році. На жаль, сьогодні ми ідемо та не доходимо до тієї Європи. А її треба почати будувати в себе на Волині. Це дозволить нам показати приклад і для інших областей України.

Від результату виборів очікую перемоги демократичних сил. Надіюся, що на зміну старих політичних сил прийдуть ті люди, які здатні змінити і місто, і область, і країну».





Кандидат у депутати Петро Верзун голосувати прийшов в обід разом з донечкою.

«У нас настрій хороший, золотий, осінній та бойовий. Голосували ми за те, щоб місто змінювалося й надалі. Щоб у місті було менше бруду, тупості і щоб у ліфтах жувачки не клеїли, тому що я не можу ніяк своїй дочці пояснити, чому люди так чинять. Якщо серйозно, то ми в першу чергу голосуємо за те, щоб всі ті позитивні зміни, які у місті відбуваються, продовжувалися», - зазначив Петро Верзун.





Директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський прийшов віддати свій голос із внуком. Його дільниця розташована у гімназії № 4. Голосував після 14.00.

«За новою схемою голосувати було не дуже легко. Бо треба, як для мене, кілька секунд приділити кожному бюлетеню, чітко продивитися блок. Але той, хто приходить на вибори, може розгубитися. І від черг і навіть від того, що забув окуляри. Важкувато, я думаю, що це не зручно», - прокоментував новий закон про місцеві вибори.

«Очікую змін. Знаєте, як після такого зливного дощу чекають сонця. Надіюся, що вже завтра люди будуть чекати на щось краще.  А голосував я сьогодні за своїх двох внуків – одному три місяці, він ще в колисці лежить, а другому 10 років і вчора він зайняв перше місце на Всеукраїнському конкурсі піаністів. Я думаю, що Україна має надію».



Кандидат у депутати Віталій Бобир також поділився світлиною з голосування.

«Мій свідомий вибір!»  - написав Віталій Бобир


Слідом за Юрієм Вайнаровським на тій самій дільниці голосував Олександр Тиводар.

«Загалом вибори проходять нормально, проте дуже великий вплив адміністративного ресурсу. Голосував, бо хочу для міста всього найкращого.  Луцьк – велике, світле, перспективне місто, хочу, щоб воно стало ще кращим», - зазначив Олександр Тиводар.



Павло Данильчук голосував за місцем прописки у Рівненській області.

«Хто не голосує, не дає шансу Україні змінити систему», - написала його політична сила, посилаючись на слова Павло Данильчук

«Йдіть на вибори, тому що за право вільно обирати, триває війна на сході, проливається кров. Тому, хто не голосує, не дає шансу Україні змінити систему, принаймні на місцевому рівні», - звернувся Павло Данильчук.

Боєць АТО Олександр Серватович голосував у юридичному корпусі СНУ по обіді.

«Від виборів очікую позитивного результату. Надіюся, що народ прийде і на цей раз зробить правильний вибір. Думаю, що за останні роки ми побачили, хто чого вартий, як і на який результат працює. Ті сили, які були при владі, на стільки показали своє справжнє обличчя, що людям буде не складно розібратися. Народ у нас мудрий, тому маю надію на позитивне майбутнє.

Чому вирішили не балотуватися на посаду депутата міської чи обласної ради?

Для того, аби допомагати людям у їхніх добрих починаннях, не обов’язково самому балотуватися до органів влади. Проблеми вирішується тоді, коли їх виводять на поверхню і починають з ними боротися. А хто б не прийшов до влади, усі будуть «погані». Я не хочу зараз іти в систему, адже її спершу потрібно змінити. Лише після позитивних змін в ній можна буде працювати.

Адже якщо в країні буде безпорядок, то люди не розумітимуть, що саме бійці захищають на передовій. Тому хочу, щоб тут було все добре, тоді буде набагато легше виграти війну і зробити порядок на передовій.

Голосую сьогодні проти теперішньої влади, тому що вона нічого не робить на київському рівні для покращення життя в країні. А без державних змін нічого не мінятиметься і в місті. Якщо на рівні держави зміниться податкове законодавство, системи розподілу бюджетів, тоді половина корупційних схем стануть просто непотрібними і зовсім зникнуть».



Голова Волинської обласної ради Валентин Вітер голосував на дільниці у школі № 2, що на вулиці Львівській.

«На вибори я прийшов зі своєю мамою, дружиною і дітьми. Ми голосуємо і надіємося на щось краще. Думаю, що рада оновиться, бо є багато нових партій. Голосував за краще майбутнє нашої Волині, майбутнє наших дітей. Я впевнений, що воно таки буде кращим, бо оновлення влади призведе до процвітання нашого краю», - розповів він.



Володимир Кучер у себе на сторінці у соцмережі написав, що «громадянський обов'язок виконав».

Ірина Осіпова, координатор проектів Міжнародного Благодійного Фонду «Карітас Украіни» та БФ «Ефективне суспільство».

Андрій Осіпов, депутат Луцької міської ради.

Андрій Прокопюк, вчитель німецької мови, школа № 1.

Людмила Висоцька-Степанюк, вчитель історії та права, гімназія № 21.

Іванна Приймачук, вчитель англійської, школа № 1.

Олександр Конончук, підприємець, юрист.

Коментарі
26 Жовтня 2015, 01:01
Голову треба мити..
26 Жовтня 2015, 21:28
Товстенюк -розумний . симпатичний . толерантний . знаючий . любить людей...А ви диванний .ходячий КОМПЛЕКС .відмийте свою душу боріться з комплексами
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром