На проблемній дільниці знову зафіксували порушення

25 Жовтня 2015, 20:16
4915

На виборчій дільниці члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів, щоб не затягувати час після завершення виборів.

Порушення зафіксували на виборчій дільниці № 071092. Проблема полягала у тому, що порожні бланки протоколів про підрахунок голосів деякі члени комісії підписали за майже три години до кінця виборчого процесу.

«Ні для кого не секрет, що ця дільниця – проблемна. Тому обов’язково потрібно звертати увагу на перебіг голосування. Тут на теперішній момент уже зафіксоване порушення. Тож ми поспілкуємося з юристами, вони визначать ступінь правопорушення. Тоді вже вирішуватимемо, що робити з цією ситуацією», – повідомила офіційний спостерігач Олександра Рудько.

Проте члени комісії ніяк не могли зрозуміти, в чому вони порушили закон, адже бланки протоколів не були завірені печаткою, а підписи поставили лише для того, аби зекономити час.

«Ми хотіли лишень, щоб люди, які тут присутні, не чекали до ночі, а могли раніше закінчити вибори, разом з нами. Але те, що ми написали ще не було закріплено печаткою», – розповіла голова виборчої комісії Ганна Шалайко.

Після появи на виборчій ділянці юристів спільним рішенням погодили анулювати попередні протоколи і виготовити нові.



Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром