Після об’єднання з Прилуцькою сільрадою площа Луцька збільшиться вдвічі

18 Березня 2017, 11:11
3202 Джерело: Mapio.net

Невдовзі Луцька міська рада може розпочати процес об’єднання з Прилуцькою сільською радою.

Про це у п’ятницю, 17 березня, під час брифінгу для ЗМІ з підсумків роботи за тиждень повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він зазначив, що кожному із депутатів міської ради направив окремий лист, щоб вони своїми підписами могли підтримати процедуру початку об’єднання Луцька і Прилуцького в одну територіальну громаду.

«Коли минулого року починали співпрацю, деякі політичні фракції хотіли форсувати процес і об’єднуватися вже тоді. Але на той момент ні сільський голова, ні депутати не були готові до цього. Лише після співпраці люди змінили свою думку на кращу… Рано чи пізно, у нас будуть вибори і щоб не проводити їх ще раз, це можуть бути вибори одразу голови і ради ОТГ», – зауважив Сергій Григоренко.

Згідно закону, ініціювати об’єднання можуть: міський голова, громадські організації, які об’єднують не менше третини міста (у Луцьку таких ГО немає), громадська ініціатива (цей варіант процедури чітко не розписаний). Тож вирішили обрати ініціатором депутатів міської ради. Для цього пропозицію повинні підтримати не менше третини (14 або більше) депутатів.

Після чого питання можна виносити на розгляд сесій міської та сільської рад. Потому повинні відбутися громадські обговорення, погодження Волинської облдержадміністрації та Кабміну. На завершення процес об’єднання мають розглянути ще раз на сесіях обох рад.

Коментарі
19 Березня 2017, 10:18
Може уже нажеретися бариги тої землі
20 Березня 2017, 12:14
А хто воно таке сергій григоренко і хто йому надав повноваження сунути свого носа в земельні питання громади села з Ківерцівського району?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром