Луцькі дитсадки досі не забезпечені усіма продуктами

17 Березня 2017, 15:15
1680

Управління освіти Луцької міськради ще не проводило тендери на закупівлю курятини, масла, яєць і цукру для потреб дитсадків.

Про це розповів начальник управління Олег Гребенюк під час засідання «бюджетної» комісії ради у п’ятницю, 17 березня, інформує видання «ВолиньPost».

За його словами, станом на 17 березня вдалося провести закупівлі на 15 «позицій» продуктів для садочків, а ще із 4-ма виникли проблеми. Мовляв, там не було учасників або ті подавали завідомо неправдиву інформацію. 

Також не вдалося використати додаткові кошти, які рекомендувала спрямувати на харчування для дітей «бюджетна» комісія, бо для цього треба було підтримати їх на сесії ради, яка фактично не проводилася. Щоб купити продукти, кошти «перекидали» із інших статтей видатків управління освіти. 

Натомість представники ТОВ «Заграва» ( більш відома за брендом макаронів «Макарела») заявляють, що вони запропонували найнижчу пропозицію на макарони для дітей (9,6 гривні проти 10,29 і 12,2 в конкурентів), проте програли через формальні підстави.

Натомість начальник управління освіти та голова тендерного комітету відзначають, що визнання переможцем на тендері можливе лише за вчасного подання всіх документів. 

На їх думку, «Заграва» не надала повного переліку документів, зокрема щодо оператора ринку та транспорту на перевезення макаронів, який перебуває в оренді. Натомість депутат Олександр Кравченко дивується, що управління освіти вирішило купувати макарони дорожче, проігнорувавши луцького виробника, який готовий їх постачати дешевше. 

На це Олег Гребенюк відзначив, що «Заграва» не подавалася на таке позатендерне постачання відповідно до публічного оголошення.

Депутат Павло Данильчук поцікавився персонами учасників тендерного комітету, який створив проблеми при закупівлі молока минулого року. Мовляв, більшу частину часників цього тендерного комітету просто «перетасували».

Також обговорювали тендер на закупівлю м’яса у підприємця Тетяни Понікарчик. Минулого року депутат Ігор Поліщук заявляв, що цей підприємець постачає неякісне м'ясо. Натомість Олег Гребенюк стверджує, що правоохоронні органи перевірили Понікарчик і не виявили порушень. Нині м'ясо для луцьких дітей купують по 68,96 гривні за кілограм.

У підсумку депутати «бюджетної» комісії рекомендували залучати до тендерного комітету громадськість, депутатів та змінювати членів тендерного комітету кожні 4-5 років, аби була менша спокуса участі в «договорняках». 

Проте Олег Гребенюк повідомляє, що членами можуть бути тільки працівники структури управління. Їх, мовляв, регулярно перевіряють правоохоронці, а процедура проводиться відкрито через систему Prozorro. 

Також депутати рекомендують у випадку позатендерних закупівель надавати перевагу луцьким виробникам і переглянути результати закупівлі макаронів. А виробників депутат Павло Данильчук закликає звертатися до «бюджетної» комісії ради, якщо вони бачать «несправедливе» ставлення тендерного комітету.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром