Виборця, який повідомив про зниклі бюлетені, забрали до міліції

25 Жовтня 2015, 15:29
2551

Як повідомляє громадська мережа ОПОРА, у Ковелі правоохоронці з’ясовують ситуацію зі «зниклими» бюлетенями, виборця, який повідомив, що пропало три бюлетеня, для надання пояснень забрали до відділку міліції. А у Любешівському та Ратнівському районах – нові проблеми з бюлетенями.

Станом на 12:00 активісти громадянської мережі ОПОРА вважають, що 17% виборців Волині вже проголосували.

Водночас у Любешівському районі члени районної ТВК помітили, що у бюлетенях з виборів депутатів до районної ради неправильно вказано по-батькові кандидата від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» по округу № 1 Мельника Станіслава Степановича (у бюлетені – Петрович). За словами голови територіальної виборчої комісії, така ситуація трапилась з вини підприємства, яке виготовляло бюлетені.

Любешівська районна виборча комісія провела засідання з цього приводу і звернулась за роз’ясненням до ЦВК. У результаті вирішили інформувати кожного виборця про виявлену помилку.

Відповідно до ч. 3, Ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори» контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємствах-виготовлювачах, дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, технічних відходів, поліграфічного браку, помилково виготовлених виборчих бюлетенів здійснюється контрольною комісією, яка утворюється відповідною територіальною виборчою комісією за поданням місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, не пізніш як у день затвердження тексту виборчого бюлетеня.

10:45. У Заболоттівській сільській ДВК уже більше двох годин проводиться голосування, а члени комісії лише зараз помітили, що на бюлетенях не проставлений номер дільниці. Бюлетені почали видавати без зазначеного номера дільниці. Наразі члени комісії проставляють номер дільниці на кожному бюлетені.

Відповідно до ч. 4, Ст. 74 Закону України «Про місцеві вибори» виборчий бюлетень повинен містити назву місцевих виборів, дату місцевих виборів, а в разі проведення повторного голосування - зазначення «повторне голосування» та дату його проведення, означення виборчого округу, номер виборчого округу (за наявності), а також позначені місця для номера виборчої дільниці, печатки дільничної виборчої комісії. За наявності підтвердженої відповідним поліграфічним підприємством технічної можливості бюлетенів із зазначенням номерів виборчих дільниць.

11:50. У с. Мочалки Турійського району спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував на відео, як представник політичної партії «Наш край» Тетяна Стецюк здійснювала підвіз виборців на дільницю 070906 на автомобілі «Рено», номерні знаки АС 7337 ВА, що може розцінюватись як порушення строків агітації.

Відповідно до ч. 2, Ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

12:00. У м. Ковель на Волині ситуацію зі «зниклими» бюлетенями наразі продовжують вирішувати правоохоронці. Виборця, який повідомив, що пропало три бюлетеня, для надання пояснень забрали до відділку міліції.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром