«Гра престолів»: оголосили переможців однойменного конкурсу графіки

17 Березня 2017, 08:49
4309

Журі визначило кращі графічні роботи, створені за мотивами серіалу «Гра престолів», та нагородило переможців конкурсу.

Вручення нагород відбулося у четвер, 16 березня, в арт-кафе «Стоп-кадр».

Нагадаємо, що організатором конкурсу став медіа-холдинг CID MEDIA GROUP у партнерстві з галереєю сучасного мистецтва України «АРТ-КАФЕДРА».

Ініціатор конкурсу, дизайнер Дмитро Авраменко, розповів присутнім про те, як виникла ідея конкурсу.

«Я побачив роботи Ольги Желай і Остапюка Андрія. То були гарні роботи, саме на цю тематику і виникла  ідея організувати конкурс. Ми спробували його запустити і ось що у нас вийшло. Я гадаю, що вийшло непогано», – розповів Дмитро Авраменко.

На фінал конкурсу організатори відібрали 15 найкращих робіт, серед яких і визначили переможців у трьох номінаціях – ручна графіка, цифрова графіка та герби.

Членами журі були провідні луцькі діячі культури та мистецтва – мистецтвознавці, живописці та дизайнери. Зокрема, важливим гостем заходу та високоповажним суддею став  голова Луцького осередку спілки дизайнерів України, дизайнер В’ячеслав Шмельов.

Переможців трьох номінацій нагородили дипломами І,ІІ та ІІІ ступенів, а також цінними призами.

Не обійшовся конкурс і без гран-прі нагороди. Переможцем у цій номінації стала Богдага Чугай.

Дівчина розповідає, що поповнила лави фанатів серіалу тільки після оголошення конкурсу. Аби створити малюнок, переглядала «Гру престолів» та обирала найяскравіших персонажів. За словами дівчини, на створення роботи пішло чимало часу – близько двох тижнів малюнок творився та вдосконалювався. Проте результатом Богдана задоволена, адже саме він отримав найвищу оцінку високоповажного журі.

«Конкурс мотивував  мене дивитися цей серіал. Я відбирала найпозитивніші і найцікавіші моменти, героїв, які вразили мене найбільше і виконала таку роботу.  Малювала її тижні два. Це відбувалося поступово, я думала, як на папері виразити усе, що уявляла», – поділилася дівчина.

Усі роботи,  які дійшли до фіналу конкурсу, будуть розміщені у «Стоп-кадрі» ще протягом двох тижнів. Тож усі поціновувачі мистецтва та фанати улюбленого серіалу матимуть змогу  переглянути їх та зануритися у світ фантастики.

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

2

2

1

2

3

5

3

2

2

4

2

2

1






2

1

2

2

2

1

2

1

1

1

4

1

1

4

2

1

4

1

Софія СІЧКУН
 

Коментарі
17 Березня 2017, 12:55
молодці!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром