Секретар Луцькради розповів про виборчі порушення

25 Жовтня 2015, 14:47
2630

У місті фіксують, що з дільниці виносять незаповнений бюлетень.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко у коментарі ВолиньPOST розповів про порушення під час виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За словами Григоренка,  сьогодні, 25 жовтня, у Луцьку фіксують так звані «каруселі» – метод фальсифікації, коли з дільниці виносять незаповнений бюлетень, в якому потім голосують за наперед домовленого кандидата.

«Сьогодні є інформація про ймовірні порушення в 4-й школі, ніби «карусель» відбувається. Також є інформація, що, ніби є порушення на 87 дільниці – це проспект Молоді (приміщення Спілки афганців) і також є інформація, що на 15-му окрузі - це дільниця 4748 – проспект Грушевського, там теж «каруселі». Спостерігачі наші повідомлені. Будуть пильнувати», – розповів він.

Нагадаємо, виявили порушення на дільниці в історичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Довідково.

«Карусель» – метод фальсифікації виборів. Суть технології: один з виборців виносить з дільниці свій незаповнений бюлетень і віддає його старшому виконавцеві групи. Далі на цьому бюлетені ставиться позначка «за» потрібного кандидата і в такому вигляді бюлетень видається наступному з учасників «каруселі». Цей учасник прийшовши на дільницю ховає до кишені виданий чистий бюлетень, а в урну кидає бюлетень із відповідною позначкою. Незаповнений бюлетень після виходу з дільниці видається старшому по групі, і далі «карусель» прокручується необмежену кількість разів.

Коментарі
25 Жовтня 2015, 17:33
то Паличні запроданці вирішили на карусельці прокататись
25 Жовтня 2015, 17:34
назва дуже влучно підібрана. так і хочеться сказати- дитячих майданчиків наставили. прийшов час на каруселях покататись.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром