У Луцьку зароджується олігархічний квазі-феодалізм, – Володимир Гунчик

16 Березня 2017, 15:43
2664

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до лучан зі своєю оцінкою політичної ситуації, яка склалася у Луцькій міській раді.

Звернення було розміщене сьогодні, 16 березня, на сайті Волинської обласної держадміністрації. Далі подаємо його без змін:

«Шановні волиняни, мешканці обласного центру краю – древнього й славного Луцька! З огляду на те, що місто охопила політична криза, котра загрожує перерости у масштабні проблеми суспільно-політичного характеру, вже позначається на економічних процесах та господарській діяльності, вважаю за потрібне публічно висловити позицію виконавчої гілки влади в області.

Звертаючись передусім до лучан, котрі стали заручниками ситуації, розраховую на їхню мудрість та небайдужість до подальшої долі рідного міста. Прикро, що в Луцьку, де народжувалася українська дипломатія й здавна плекалися традиції демократії, нині панує цинізм, надмірні політичні, амбіції замішані на нездоровому бажанні отримати владу.

Саме у Лучеську в 1429 році відбувся з’їзд європейських монархів, аби вирішити низку політичних та економічних питань. Пишаючись цим фактом та активно використовуючи його в промоції Луцька, ніхто й подумати не міг, що у 2017-му в місті над Стиром зароджуватиметься новітній феодалізм у найгірших його проявах. Невизнання Луцькою міською радою факту смерті Луцького міського голови Миколи Романюка, спекуляція добрим ім’ям цієї шанованої людини, штучно паралізована робота представницького органу влади в місті та усунення з посади секретаря ради Юлії Вусенко – ніщо інше, як прояви олігархічного квазі-феодалізму.

До глибини душі обурює той факт, що після Революції Гідності, в час війни на Сході, в епоху, яка позначилася боротьбою за українську свободу та рух до європейських цінностей, окропилася кров’ю українських патріотів, у місті, яке завжди було європейським, жменька людей, прикриваючись волею громади й насправді озброївшись бажанням отримати владу попри все, глумиться над містом, його жителями та законом України загалом.

Відтак, звертаюся до громадських діячів, представників цього активного й безумовно впливового сектору: вперше за історію незалежного Луцька частиною представників органу місцевого самоврядування знехтувано нормою закону. Вірю, що громадськість дасть власну оцінку цьому кричущому фактові й не зостанеться осторонь. На шальках терезів – вектор подальшого розвитку обласного центру Волині. Вірю й сподіваюся, що луцька громада, зокрема її актив не допустять, аби місто остаточно стало місцем політичних ігрищ та воєн, а міська казна – можливістю для реалізації бізнес-проектів.

Вважаю за потрібне нагадати депутатам, що вони передусім – обранці громади. Інтереси людей кожен із них обіцяв відстоювати, йдучи на вибори, а дбати за розвиток міста та добробут його громадян – отримуючи повноваження. І саме люди вправі дати оцінку діям кожного, хто входить до представницького органу влади, а також і позбавити депутатських повноважень та піддати осудові.

Звертаюся також і до правоохоронних органів та силових структур, аби ті дали правову оцінку подіям, що розгортаються у раді, та діям окремих представників політичної еліти під час проведення позачергових сесій. Перед законом рівні усі. А тому нести відповідальність за особисту безвідповідальність повинні і власники мандатів.

Хочу запевнити, що облдержадміністрація не стоїть осторонь, але діє виключно в правовому полі. З огляду на тривалість конфлікту між політичними силами у Луцькій міській раді, неспроможність сісти за стіл переговорів, повну відсутність конструктивну в діях представницького органу влади й ігнорування інтересів громади, залишаю за собою право за наявності правових підстав, передбачених законом, звернутися до Верховної Ради з пропозицією про оголошення позачергових виборів. Стабільність та спокій у місті – головне».

Коментарі
16 Березня 2017, 22:18
А де конкретика ?
16 Березня 2017, 23:23
не кіпішуйте, всьо буде пучком!
17 Березня 2017, 00:21
А що ж це за така сила, яку пан Гунчик не називає? Чи це з космосу прилетіла? Хто ці герої, що рвуться до влади?<br/> Називайте речі своїми своїх іменами. Адже батьківщина повина знати своїх героїв.
25 Березня 2017, 18:04
ЯКА це в біса політична еліта ? ---ВЧОРАШНІ злодюжки .
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром