Лучани нехтують карантином, – міська рада

18 Травня 2020, 18:07
3325

З послабленням карантину на вулицях Луцька, як і в різних громадських місцях, побільшало відвідувачів – відтоді чимало людей нехтує карантином.

Обов’язкове носіння масок, дотримання дистанції, регулярне миття рук: попри послаблення, усі ці норми ніхто не скасовував. На їх обов’язковому дотриманні під час чергового онлайн-засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки наголосив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

«Відповідальність, уважність та самодисципліна важливі зараз, як ніколи. Дотримання карантинних обмежень для усіх без винятку закладів та об’єктів загального користування є обов’язковим. Ми повинні уникнути зростання захворюваності», – акцентував Григорій Пустовіт, навівши приклад сусіднього обласного центру – міста Рівне, де, за його словами, місцеві мешканці набагато сумлінніше дотримуються правил карантину.

Обговорили учасники наради й ситуацію щодо захворюваності на COVID-19. За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 18 травня у Луцьку зафіксували 140 випадків захворювання на коронавірус. Окрім цього, до сімейних лікарів упродовж вихідних звернулись 42 лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ. Виявили одну підозру на COVID-19, чотири пневмонії.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області обстежили 18 травня 15 суб'єктів підприємницької діяльності. Найбільше порушень фіксували у перукарнях та салонах краси. Також працівники Держпродспоживслужби працюють і на ринках міста: проводять вимірювання температури, слідкують за дотриманням дистанції між покупцями.

Працівники поліції продовжують посилено патрулювати місто на предмет дотримання вимог карантину, а також відстежувати коло осіб, які могли перебувати у контакті з хворими на COVID-19.

Інспектори департаменту муніципальної варти вихідними днями слідкували за ситуацією у парках, скверах, відпочинкових зонах, зокрема на центральному пляжі міста та Теремнівських ставках. Не оминули увагою і роботу ринків. Склали шість адмінпротоколів за ведення стихійної торгівлі в районі Старого міста, а також поблизу ТЦ «Гостинець», магазину «Експрес Там-Там».

Читайте також: У Володимирі-Волинському молодим лікарям вручили ключі від квартир

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром