Коли волинські медики отримають виплати за квітень

18 Травня 2020, 14:50
Фото ілюстративне 3766
Фото ілюстративне

На цьому тижні медикам обіцяють доплатити за квітень.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Як зазначає заступниця, у квітні стартувала медична реформа. На Волині 46 комунальних підприємств охорони здоров'я законтрактовані  на 242 пакети.

«Щодо  окремих пакетів на COVID-19, то 4 медичні заклади отримали свої «ковідні» пакети. Це лікарня екстреної допомоги та 3 районні лікарні. На цьому тижні будуть доконтрактовані усі заклади охорони здоров я. Тому, коштом Національної Служби Здоров'я України будуть нараховані доплати медикам за квітень»,– коментує Тетяна Щербак.

Загалом, медичним працівникам нараховуються доплати з 27 березня, згідно з відпрацьованого часу. Тому що, перший зареєстрований випадок захворювання на COVID-19 у Волинській області був 27 березня. Сума доплат складає 345 400 гривень, що становить 300 % до заробітної плати.

«Нам відомо, що на Волині ще не всі медики отримали доплати. Я можу це пояснити зміною в постанові Кабінету Міністрів України. За останні декілька днів нам наголосили на тому, що доплати будуть нараховуватись не фактично відпрацьованим часом, як було до цього, а взяти й збільшити коштом премій починаючи з 1 березня», – зазначає заступниця.

Нагадаємо, за останню добу на Волині зареєстровано 10 нових випадків захворювання на COVID-19 та 1 летальний випадок.

Читайте також:У Луцьку зафіксували новий випадок COVID-19

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром