Біля 26 школи в Луцьку облаштують сквер

18 Травня 2020, 13:35
Візуалізація проєкту 3374
Візуалізація проєкту

Група архітекторів «ARIVA urban» розробила концепцію скверу поруч з 26 школою. Територію планують облаштувати в Луцьку вже цього року.

Про на своїй сторінці у фейсбуці повідомив радник міського голови Луцька Ігор Поліщук.

«Територія, що планується для облаштування скверу давно перетворилася на недоглянуту, засмічену територію без озеленення та елементарних зручностей та благоустрою,» – написав радник.

Базовою концепцією розвитку передбачається збереження сформованих зв’язків по території, забезпечення безпечних зон переходів через дороги та формування нових місць для відпочинку. Додатково сформована буферна площа між сквером та територією школи. Ця зона підсилить композиційну значущість будівлі НВК №26 та дасть можливість дітям, які щойно вийшли після уроків, попадати на безпечну територію. Безпека простору втілюється завдяки інклюзивним переходам через проїзні шляхи. Вони одночасно уповільнюють рух автомобілів: піднятий пішохідний перехід біля школи та антикишені на в’їзді паркінгу перед будинком №42а.

Багато опитаних користувачів наголошували на проблемі перегрівання площі скверу. Температурний режим території в теплу пору року передбачається понизити шляхом висадки сформованих дерев, які дають тінь та загальним озелененням території.

Читайте також: https://lutsk.rayon.in.ua/news/253921-u-budinkah-po-prospektu-voli-ne-bude-vodi

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024