Частина депутатів покинула засідання ради, бо вважає її діяльність незаконною

15 Березня 2017, 19:39
1498

Головуючий на засіданні ради Григорій Пустовіт підписав проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря ради Юлії Вусенко, частина депутатів вважає такий крок незаконним та покинула пленарне засідання.
Про це йшлося на 19 позачерговому засіданні сесії ради у середу, 15 березня.
Нагадаємо,  що депутати Луцької міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко,  а головуючим обрали депутата Григорія Пустовіта. Тривалий час депутати не могли дійти згоди щодо того, хто має підписати рішення про дострокове припинення повноважень секретаря. Після перерви Григорій Пустовіт зауважив, що уже підписав проект рішення, яке відразу ж опублікували на сайті Луцької міської ради. За словами Пустовіта, рішення про зняття повноважень з Юлії Вусенко вступило в дію з моменту опублікування.
Натомість Юлія Вусенко зазначила,  що Пустовіт не мав права підписувати проект рішення,  а відтак його головування та подільша робота ради є незаконою.
«Рішення ради,  яке підписав Григорій Пустовіт, підписане з порушенням норм законодавства. Я перепрошую представників, які прийшли підписати звернення по блокаді. Моя позиція не змінилася.  Але я, як секретар ради, обіцяла дотримуватися чинного законодавства  і не маю права залишатися у раді та брати участь у голосуваннях,  які будуть незаконними. Ми не можемо залишатися і голосувати за рішення, які будуть виноситися самопроголошеним головуючим», – зазначила Вусенко та покинула зал засідань.
Разом із нею з пленарного засідання пішли депутати фракції «Самопоміч», БПП «Солідарність» та ВО «Свобода».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром