«Бандитизм у нас був у 90-х, зараз ви робите так само», - депутат про зняття Вусенко з посади

15 Березня 2017, 18:26
1991

Депутати Луцької міської ради не можуть дійти згоди щодо того,  хто має підписати рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко.
Нагадаємо,  що депутати Луцькради проголосували за дострокове зняття повноважень з секретаря ради Юлії Вусенко.
Проте чергова суперечка виникла у раді через підписання проекту рішення.
Депутат Луцькради Андрій Козюра запропонував доручити головуючому Григорію Пустовіту підписати проект рішення про припинення повноважень секретаря ради та зобов’язати секретаріат негайно опублікувати рішення на сайті ради.  
Натомість Юлія Вусенко стверджує, що підписання рішення депутатом – порушення чинного законодавства.
«До влади можна доходити будь-яким способом. Я закликаю не брати на себе кримінальну відповідальність, прошу вчитатися в норми регламенту і дозволити мені головувати на сесії. Закон передбачає вичерпні випадки і підпис на рішенні депутат ставити не може. Так вчиняти не можна. Зараз ви крадете владу. У вашому віці,  при ваших регаліях вводити людей в оману. Ви не маєте права підписувати жодне рішення.  Не станьте злочинцем», – закликала Вусенко.
Її підтримав депутат Тарас Шляхтич.  За його словами, депутат уповноважений головуючим може лише у двох випадках підписувати рішення ради, проте жоден з них не підходить під сьогоднішнє засідання.
«Закон чітко регламентує  два випадки, коли депутат може підписувати рішення.  Наша ситуація не підпадає  під ці випадки.  Я вас прошу зніміть цю пропозицію,  бо вона незаконна. Це пряме порушення закону України Про місцеве самоврядування. 5 днів і буде рішення, але воно має  виконуватися в рамках чинного законодавства». – зазначив Тарас Шляхтич.
Він зауважив,  що депутати повинні проголосувати за проект рішення, яке у свою чергу вступить в силу через 5 днів,  оскільки не буде заветоване.
«Рішення ради, якщо не ветується, то набирає нормативної сили. Почекайте 5 днів. Буде вільна, вакантна посада  і далі дійте у спосіб передбачений законом», – зауважив Тарас Шляхтич.  
Проти того,  аби проект рішення про дострокове припинення повноважень,  за дорученням ради, підписував Пустовіт виступив і перший заступник міського голови Тарас Яковлев.
Натомість представники фракції УКРОП запевняють – сесія має право доручити головуючому підписати проект рішення.
«Пропоную припинити обговорення. Хто вважає,  що це суперечить закону, може вже сьогодні подати заяву до суду», – наголосив Ігор Поліщук.
Проте депутат Луцькради Алла Надточій заначила,  що у такий спосіб відбувалося захоплення влади у 90-х роках та закликала дотримуватися закону.
Депутати оголосили перерву,  аби обговорити питання та дочекатися юридичного висновку.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром