У луцькій арт-галереї відкрили картинно-керамічну виставку «11+1»

15 Березня 2017, 10:40
3224

Випускники Луцької  художньої школи презентували свої роботи на виставці, присвяченій 55-ій річниці мистецького навчального закладу.

Дійство під назвою «11+1» провели в арт-галереї «Луцьк» у вівторок, 14 березня.

Вітальними словами та подяками відкрили виставку заступник Луцького міського голови Андрій Киця, директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів та директор художньої школи Іван Гаврилюк.

 «Луцька художня школа – одна з найкращих в Україні. Ми пишаємося і учнями, і вчителями, і вами, шановні випускники», – розпочала офіційну частину відкриття Тетяна Гнатів.

Директор департаменту культури міської ради розповіла Район.Луцьк про «11+1». Обрали такий варіант назви, бо на виставці роботи представили 11 живописців та одного кераміста. Всі презентовані картини виконані в різних манерах та техніках.

«Ми вперше започаткували такий формат і поштовхом було саме відзначення 55-ї річниці школи, яку ми відсвяткували минулого року. Луцька художня школа надає початкову базову мистецьку освіту і нам важливо знати, чи продовжують працювати в мистецькій освіті наші випускники. Деякі з них відомі не лише в Луцьку, а й за його межами. Вони - гордість нашого міста», – запевнила Тетяна Гнатів.

Іван Гаврилюк розповів, що над створенням такої виставки розмірковували не один рік і нарешті випала нагода. З його слів, представлені роботи є дуже різноплановими. 

«Ця виставка радує душу і око, тому що вона надзвичайно різнопланова. Вона є результатом початкової праці художньої школи. Я думаю, цю традицію ми продовжимо і, можливо, такі зустрічі перетворимо в інший формат», – поділився враженнями Іван Гаврилюк.

Андрій Киця привітав усіх та подякував присутнім за здатність творити мистецтво.

За 55 років існування Луцька художня школа випустила 3750 учнів. На виставці представили роботи: Максим Рябчун, Оксана Свіжак, Сергій Столярук, Вікторія Федина, Алла Харчук, Світлана Юхимюк, Ірина Корчук, Роман Петрук, Ірина Загорулько, Олеся Іщук, Ольга Кваша.

Випускниця Алла Харчук розповіла про те, як зрозуміла, що хоче бути художником та що відчула, коли вперше переступила поріг художньої школи. Вона подякувала своїм вчителям за роки навчання.

Вчителі та випускники школи мали змогу публічно сказати декілька слів та обмінятись враженнями від виставки. Після офіційної частини всі перейшли до неформального спілкування, фотографування та фуршету.

























1



1

1

1



Юлія КАРМАНСЬКА

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром