Остання спроба: у мерії втретє проходить 19-та сесія. НАЖИВО

15 Березня 2017, 16:04
2350

Депутати Луцької міської ради після довготривалої перерви мають намір продовжити 19 позачергове засідання сесії міської ради, аби достроково припинити повноваження мера міста Миколи Романюка.

Нагадаємо, позачергова 19-та сесія Луцькради не змогла відбутися через ігнорування «УКРОПом» та «Батьківщиною».

Станом на 9:07 сесія не розпочалася. У залі зібралася більшість обранців громади. Продовжується реєстрація.




09:13Андрій Козюра, прийшовши одним з перших у сесійну залу, досі відмовляється зареєструватися. Не зареєструвалися також присутні в залі Ігор Поліщук та Григорій Пустовіт.

09:17 – до сесійної зали збираються активісти.

09:21 – приїхала на сесійне засідання зі Львова і Наталія Бунда.

09:21 – секретар Луцькради Юлія Вусенко збирає голів фракцій. Депутати закликають починати сесію.

09:24 – Юлія Вусенко оголосила про відкладання сесії на годину.

09:47 – голова фракції «Батьківщина» Валерій Бондарук, радикальної фракції Костянтин Петрочук, фракції УКРОП Ігор Поліщук та фракції «Солідарність» Євген Ткачук заявили, що не розуміють причину відкладання сесії.

09:48 – депутати не розходяться з сесійної зали. У Луцькраду завітав депутат обласної ради Михайло Імберовський. Аркадій Соломатін закликає депутатів працювати.





Голови фракцій зробили заяву:

Станом на 10:07 сесію не продовжують.

10:10 – Юлія Вусенко оголосила про продовження 19 позачергової сесії сьомого скликання. Зареєструвалося 36 депутатів – сесія повноважна. 

10:13 – депутати вимагають проголосувати за порядок денний та внести питання по блокаді.



10:15 –  «Абсолютно немає проблем проголосувати за одне питання – припинення повноважень. Після цього зібратися на комісії та проголосувати по підтримці блокадників», – депутат Луцькради Тарас Шляхтич.

10:20 –  «Зараз викликає дискусію лише одне питання – порядок денний. Є процедура, прошу не прикриватися законом, що там одне питання. Закликаю вислухати пропозиції депутатів та проголосувати за них», – Борис Смаль.

Наживо також можна подивитися сесію у трансляції активіста Богдана Климчука:

10:30 – Юлія Вусенко не погоджується з пропозицією депутатів. Та закликає питання по блокаді розглянути на комісіях та проголосувати за нього на позачерговій сесії 15 березня о 14:00.

10:30 –  «Юлія Василівна, я не вперше зустрічаюся з вашою брехнею і цинізмом. Ви вийшли на трибуну і сказали – ми за блокаду. Я хочу, щоб ви були солідарні з фракцією «Самопоміч». Хочу, щоб ви були чесними перед собою, чесні перед партією, чесні перед громадою. Закликаю, керуватися законом та внести питання про підтримку блокадників, засудити дії влади щодо регламенту», – Андрій Козюра.

10:45 –  «Не використовуйте слово блокада. Бо ви там не були і не маєте морального права про це говорити. Я говорю від імені штабу блокади. Нам не принципово у якій сесії це питання проголосують. Нам принципово, щоб прийняли наш текст, а не той, який був у обласній раді», – депутат Луцькради, активіст Микола Собуцький.

11:03 – «Навіть в політиці є право на мораль. Невже не можна проголосувати? Місто не чекатиме нас, а ми начхали на місто. Свої партійні інтереси маємо залишити і поставити на перше місце громаду. А ми начхали на громаду», – депутат Луцькради Микола Федік.

11:04 – «Мене це бісить! Не спекулюйте на смерті! Ви просто боїтеся. Починаєте мутити там щось. Поверніться до голосування за 2 питання – припинення повноважень та блокада», – депутат Артем Запотоцький.

11:07 – «Питання щодо виборів. Те, що питання розглянеться у комітеті не означає, що його винесуть на розгляд Верховної Ради. Є приклади міст, коли секретарі роками виконували обов’язки міських голів. А своєму патрону хочу, щоб передали щоб передали – чому «Самопоміч» не заблокує трибуну і не вимагає засудити дії на редутах, коли там побили хлопців?» - депутат Луцькради, голова фракції УКРОП Ігор Поліщук.

11:14 – «Юлія Василівна наголосила, що її головне завдання дотримуватися законності. Ви повинні керуватися нашими рішеннями. Ви повинні поставити питання порядку денного за основу на голосування. Я вношу пропозицію повернутися до порядку денного та внести туди зміни. Ніхто не має права порушувати регламент та порушувати закон. Вислухайте пропозицію депутатів та винесіть на голосування питання, запропоновані депутатами», – Григорій Пустовіт.

11:20 – «Я не хочу позбавити громаду особливого права – обирати владу. Давайте підготуємо місто до виборів за 60 днів. Давайте дамо можливість обирати нового міського голову», – Юлія Вусенко.

11:20 – Олександр Козлюк та Євген Ткачук заявили про вихід з лав фракції «Солідарність».


11:31 – оголосили перерву засідання на 20 хвилин.

12:19 – засідання вкотре відновили. У залі зареєструвалося 34 депутати.

12:29 – депутати внесли зміни до порядку денного сесії. На розгляд винесуть два питання – про підтримку блокади та про припинення повноважень міського голови. 

12:33 – депутат міської ради Ігор Поліщук пропонує винести другим питанням порядку денного проект про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Юлії Вусенко.

12:42 – Юлія Вусенко відмовляється винести питання про припинення повноважень секретаря, мотивуючи це тим, що комісія з питань депутатської діяльності та регламенту призначила розгляд питання на 20-те засідання сесії.

12:46 – у раді оголосили перерву на 20 хвилин.

13:40 – після перерви на сесії зареєструвалося 37 депутатів – сесія повноважна.

13:41 – голова комісії з питань земельних відносин те земельного кадастру Євген Ткачук зазначив, що комісія розглянула проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Юлії Вусенко та рекомендувала винести її на 19-те позачергове засідання сесії.

13:58 – депутати ухвалили порядок денний 19-го позачергового засідання сесії міськради, який складається з трьох питань – дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Юлії Вусенко, про звернення до Верховної ради щодо підтримки блокади окупованих територій та про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка.

Пряма трансляція Богдана Климчука:

14:05 – депутат Луцькради Ігор Поліщук зауважив, що відповідно до статі 33 регламенту міської ради на час доповіді, співдоповіді та під час розгляду питань щодо головуючого, ведення засідання доручається одному з депутатів. Та запропонував обрати головуючим Григорія Пустовіта. Депутати підтримали пропозицію.

14:09 – головуючий Григорій Пустовіт запропонував депутатам обрати лічильну комісію, яка займеться підрахунком голосів щодо зняття секретаря ради. Рішення щодо дострокового припинення повноважень секретаря прийматимуть шляхом таємного голосування.

14:10 – депутат Шляхтич Тарас заявив, що фракція «Самопоміч» не братиме участі ні у процедурі голосування, ні у самому голосуванні. Таку ж заяву зробив заступник голови фракції «Солідарність» Артем Запотоцький. Відмовила надавати представників у лічильну комісію і фракція ВО «Свобода».

14:15 – членами лічильної комісії обрали Майю Шостак (фракція «Батьківщина»), Бориса Самаля (фракція УКРОП), Костянтина Петрочука (радикальна фракція), Олександра Козлюка (безфракційний) та Євгена Ткачука (безфракційний).

14:20 – у засіданні оголосили перерву на 40 хвилин, допоки секретаріат ради підготує бюлетені для голосування.

Сесія сесією, а обід за розкладом:



15:47 – Сесія відновила роботу, зареєструвалося 23 депутати – сесія повноважна.

15:50 – депутати підтримали зразок бюлетенів по достроковому припиненню повноважень секретаря міської ради. Бюлетені мають два варіанти відповіді – «підтримую» та «не підтримую». Бюлетені підписані головою, заступником та секретарем лічильною комісії, стоїть печатка секретаріату міської ради. Бюлетень може бути недійсним, якщо є дві і більше позначок, або ж не вибраний жоден з варіантів відповіді.

Борис Смаль, голова лічильної комісії, розповідає депутатам про процедуру голосування:

Опломбували скриньку для голосування. Є 42 бюлетені, для кожного депутата.



16:03 – Депутатам видають бюлетені для голосування за зняття Юлії Вусенко.



Пряма трансляція Богдана Климчука:

17:00 Зареєструвалося 27 депутатів – сесія повноважна. Починається підрахунок голосів. 18 бюлетенів не використані. Голова лічильної комісії Борис Смаль займається погашенням невикористаних бюлетенів. Для цього на кожному з них ставлять відповідну позначку, підпис голови комісії та печатки.

17:05 Члени лічильної комісії відкрили скриньку для голосування. Відбувається підрахунок голосів.





17:08 24 голоси - за припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко. На сесії зареєструвалося 39 депутатів. Лічильна комісія визнала бюлетені дійсними. Бюлетені для голосування отримали 24 депутати. Всі вони проголосували за припинення повноважень.

17:10 Повноваження секретаря Луцької міської ради вважаються припиненими.

Коментарі
15 Березня 2017, 13:16
...нероби...
15 Березня 2017, 14:26
активисты-онанисты, блокада гигиеническим пакетом ))) мразОта и бездельники)))
15 Березня 2017, 14:52
Козюра, ПОліщук, Ткачук, Козлюк, Пустовіт - це все проститутки політичні !!!!
15 Березня 2017, 15:08
Приклад повної неспроможності хохлів керувати державою. Хабарі, земля, прихватизація .... ні одного патріота України, одне сміття. <br/>Хохли це коні створені для сільгосп робіт.<br/>Запрошуйте росіян або поляків.
15 Березня 2017, 19:57
Шо ви хочите? Я гроші взяв і мушу відпрацювати!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром