Водії тролейбусів у Луцьку готові вийти на роботу 

15 Травня 2020, 09:18
Водії тролейбусів у Луцьку готові вийти на роботу  3553
Водії тролейбусів у Луцьку готові вийти на роботу 

Водії тролейбусів КП «Луцьке підприємство електротранспорту» готові вийти на роботу та на маршрути міста після відновлення руху громадського транспорту.

Про це повідомив генеральний директор ЛПЕ Володимир Пуц, – йдеться на сайті Луцькради. 

У четвер, 14 травня, на підприємстві відбулися збори водіїв тролейбусів та контролерів громадського транспорту. Питання виплати зарплати за березень-квітень та коли тролейбуси вийдуть на маршрути – ось що найбільше цікавило працівників комунального підприємства.

Володимир Пуц дав вичерпні відповіді та зазначив, що у зв’язку із запровадженням в Україні карантину, зупинили роботу багатьох підприємств й у нашому місті. Внаслідок цього бюджет Луцька недоотримав чимало коштів від сплати податків і зборів. Натомість ті фінансові ресурси, що були, в першу чергу, спрямовували на фінансування медичних установ, придбання обладнання та засобів боротьби з коронавірусом.

Згідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, з 19 березня 2020 зупинили рух громадського транспорту, відповідно й тролейбусів. Тож ЛПЕ не отримує відповідного доходу від перевезення пасажирів.

За словами генерального директора, станом на сьогодні, на підприємстві дійсно є певна заборгованість із виплати заробітної плати за березень. Окремим працівникам кошти виплачені не в повному обсязі. Вирішення цієї проблеми залежить від розгляду та погодження Антимонопольним комітетом України «Програми розвитку міського пасажирського транспорту на 2020-2024 роки». Це дозволить проводити фінансування підприємства з місцевого бюджету. 

Також Володимир Пуц додав, що міська рада має право відшкодовувати кошти на пільгові перевезення лише за фактом їх виконання, тому надходження коштів в якості відшкодування пільгового проїзду від міської ради будуть надходити після запуску тролейбусів.

Читайте також: Готелі – так, хостели – ні: що запрацює з 22 травня

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром