Вибори мера Луцька можуть призначити на 11 червня

14 Березня 2017, 11:32
1491 Джерело: 112.ua

Якщо депутати Луцькради ухвалять рішення про дострокове припинення повноважень міського голови, комітет Верховної Ради готовий призначити вибори Луцького міського голови на 11 червня 2017 року.

Про це на оперативній нараді розповіла секретар міської ради Юлія Вусенко у вівторок, 14 березня.

Вона зазначила,  що затягуючи проведення 19 позачергової сесії міської ради, яка має ухвалити рішення про припинення повноважень покійного міського голови Миколи Романока, депутати відтягують проведення  виборів.

За її словами, якби відповідне рішення Луцькрада ухвалила ще у лютому, то Верховна Рада призначила б вибори мера на 30 квітня.

Наразі ж 19 сесію мають намір продовжити у середу, 15 березня. Якщо депутати з’являться на засідання та проголосують за проект рішення, то комітет Верховної Ради з питань місцевого самоврядування готовий у то й же день розглянути питання та призначити вибори на 11 червня 2017 року.

«Комітет Верховної Ради з місцевого самоврядування завтра матиме засідання о 15:00 і я надіюся,  що депутати міської ради прийдуть на сесію, винесуть це питання і ми домовилися,  що у факсовому режимі такий проект буде їм наданий. В такому разі ми можемо розраховувати на вибори Луцького міського голови фактично вже 11 червня», – розповіла Юлія Вусенко.  

Якщо ж обранці громади на засідання не з’являться,  голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик готовий зробити подання про розпуск міської ради.

«Він заявив,  що готовий зробити подання про розпуск Луцької міської ради. Воно може бути розглянуте 22 березня – це наступне засідання комітету. Відповідно до процедури, в той самий термін можемо мати, як вибори міського голови,  так і перевибори міської ради», – розповіла секретар Луцькради.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром