Активісти вимагають покарати поліцейського, за яким годину ганялись луцькі патрульні

14 Березня 2017, 11:21
2038

Активісти громадських організацій приїхали до Ківерцівського райвідділу поліції, аби вимагати справедливого покарання для керівника сектору груп реагування патрульної поліції Віталія Алексюка та дільничої Юлію Романюк.

Про це інформує IA ZIK.

Як ми повідомляли, автомобіль з нетверезим керівником сектору груп реагування патрульної поліції Ківерцівського райвідділу поліції Віталія Алесюка за кермом, який поліція намагалася зупинити на вулиці Набережній у Луцьку, затримали аж у Ківерцях після того, як той побив поліцейську машину. Разом із ним у салоні машини перебувала дільничний інспектор Юлія Романюк.

Тож близько 70 представників «Самооборони Волині», «Самооборони Рожища», «Автомайдану України» приїхали до Ківерцівського райвідділу поліції. Вони вимагали покарання для горе-правоохоронців та відповідальності їх керівництва.

Заступник начальника ГУ НП області Сергій Козак зауважив, що ніхто з правоохоронців не збирається «заминати» справу колег, які порушили присягу та дискредитують поліцію. Він повідомив, що процедуру зі звільнення Алексюка та Романюк вже розпочали. Активістів запевнили, що це не буде звільнення «за власним бажанням». Оцінять й дії керівництва. Водночас, дещо пізніше стало відомо, що Алексюк перебуває на лікарняному.

Керівник райвідділу Юрій Столярчук розповів, що виїжджав на місце події не «відмазувати» підлеглих, як повідомляли ЗМІ. Він запевнив, що у законі про Нацполіцію та деяких внутрішніх наказах передбачено, що керівник має виїжджати на місця надзвичайних подій за участі особового складу. Ба більше – він дав команду своїм колегам вийти за територію, яку огородили поліцейські та не втручався у роботу слідчо-оперативної групи.

Активісти, натомість, зауважили, що до названих «колег» теж є питання. Адже вони усі особисто знали Алексюка та Романюк, та не повідомили про їх особи, коли ті називалися вигаданими іменами. Тож зрештою, у своєму зверненні активісти вимагають відкрити кримінальне провадження за відповідними статтями та якнайшвидше передати його розгляд до суду. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром