Активісти зібралися, щоб далі вимагати затвердити торгівельну блокаду. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

14 Березня 2017, 10:33
2154

На Театральному майдані збираються активісти, аби знову вимагати від Волинської ОДА на законодавчому рівні затвердити торгівельну блокаду.

Як повідомляє власкор Район.Луцьк із місця події, станом на 10:00 на майдан прибули 20-30 активістів у камуфляжній формі.

Серед лідерів вечірньої блокади присутні Богдан Пташник та Микола Собуцький. Станом на 10:01 прийшли двоє представників ГУНП та їх очільник Петро Шпига.

Нагадаємо, луцькі активісти організувалися і після 19:00 13 березня заблокували голову Волинської ОДА у «білому домі» і залишилися на ніч чекати звільнення затриманих.

Мітингувальники спершу вимагали, щоб Володимир Гунчик озвучив свою позицію щодо блокади і пояснень, що відбувається із затриманням учасників акцій з блокади торгівлі з окупованими територіями.

Станом на 10:14 прибули добровольці, які пішли до  пішли до Свято-Троїцького собору ходою,  щоб отримати нагороди. Активісти у той час залишаються  поза собором. Присутні на акції вже  50-60 чоловік.

Прибула «Варта порядку», «Самооборона». Є припущення, що після отримання нагород добровольці вийдуть і разом з активістами вирушать на позачергову сесію Волинської ОДА, яка відбудеться о 14:00. 

Збори активістів прокоментував Богдан Пташник: «Це повний безлад, як тільки затримали тих 40 активістів, пішли поїзди, почалася контрабанда».

В соборі продовжується проповідь. Присутні поза собором добровольці, є «Донбас», «Айдар» і волонтери. Поза собором – «Варта порядку» і «Самооборона».

Присутній новообраний керівник «патріотичного» центру доброволець Богдан Бальбуза з батальйону Кульчицького. Він висловив таку  думку, щодо ситуації з блокадниками:

«Щоб піти на цей крок, потрібно бути або далеким від суспільних настроїв, або свідомо провокувати ситуацію. Питання блокади окупованих територій в сучасному стані не вирішиться силою. Сила призведе до непередбачуваних наслідків. Щось подібне ми бачили в 2013-му.

Ми не закликаємо до масового протистояння - цей шлях нікуди не приведе. Але в разі подальших силових дій проти редутів або проти мітингів на підтримку блокади діятимемо відповідно до ситуації».

Станом на 10:39 вийшли з церкви добровольці і військові капелани, підійшли покладати квіти до Стели Героїв Майдану. Кількість людей на майдані збільшилася до 60-70.

Станом на 10:48 біля Стели панахида завершилася.













Як дізнався власкор Район.Луцьк від активістів, після панахиди вони збираються та централізовано їдуть у Гаразджу, аби вшанувати загиблих. Як розповів Микола Собуцький, активісти точно підуть на сесію Волинськоїх ОДА на 14:00. Також він зазначив, що акція влаштована на добровільних засадах. Коли приїдуть в ОДА, штаб блокади планують після сесії перенести в приміщення ГУНП на Винниченка.

Автопробіг наживо:

Станом на 11:23 колона з автопробігу приїхала в Гаразджу. Присутні близько 100 чоловік: попереду колони – військові капелани з прапорами. Є також добровольці,  десантники, «Айдар», ЗСУ, та представники «Варти порядку» в цивільному. Приїжджають також звичайні лучани з вінками. Люди шикуються, щоб централізовано зайти на кладовище.

Станом на 11:29 люди зайшли на кладовище та попрямували до Алеї пам’яті Героїв України, які загинули в боротьбі з російсько-терористичними військами. Тут спочиває 25 солдат. Переважна більшість – добровольці «Айдару» та 51-ї бригади. Проходить панахида. 

Фото та відео Богдана КОВАЛЯ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром