Лучанам показали картини, ціна кожної – як ЗАЗ «Славута»

24 Жовтня 2015, 14:35
4119

У луцькій галереї мистецтв «Арт-kafedra» відбулося відкриття виставки українських модерністів другої половини ХХ – початку ХХІ століття « 23+1».

Дійство відбулось 23 жовтня за підтримки спортивно-розважального комплексу «Адреналін Сіті».

Ще задовго до початку організатори заявили, що захід стане мистецькою подією року. Координатором виставки стала лучанка, мистецтвознавець Зоя Навроцька.

Про неординарну ідею назви «23+1» вона розповідає так: «творчість 23 художників сформувалась у 20 столітті. Тоді ж, каже, вони й пожинали основні плоди своєї роботи. Лише один – «продукт» 21 століття. Це юна дівчинка Геник зі Львова».

Під дахом галереї зібрались художники, театрали, мистецтвознавці та поціновувачі художньої творчості з усіх куточків України. На виставці представлено роботи майстрів з Києва, Одеси, Львова, Тернополя, Ужгорода. Особливої уваги заслуговують роботи мешканців Донецька та Горлівки. Ідея створити галерею, та у конкретній виставці поєднати настільки різноманітних авторів належить Віктору Корсаку.

«Коли їдемо в Москву, знаємо, що там є Третьяковська галерея, у Парижі – Лувр. Цей список  можна продовжувати, але в Україні такої галереї поки не маємо. Не обов'язково, на мою думку, щоб вона локалізувалась у Києві. Це можливо зробити й у Луцьку. Те, що сьогодні відбувається – теж етап розвитку людства, ще один шлях виходу з кризи.» - каже він.

Присутніх привітала мистецтвознавець Віра Стецько. За її словами, відкриття виставки – це свято для кожного, хто причетний до неї. Зараз організовуються мистецькі акції в Києві, але туди потрапляють лише « ті, хто під рукою». У провінціях таких галерей часто й немає.

«Луцьк у цьому сенсі – законодавець моди.» - каже Віра Стецько.

Відвідали виставку й  маленькі учні Луцької художньої школи. Тут вони шукали натхнення та нових ідей для власної творчості.

«Мене дуже надихнула робота Сергія Савченка «Версія білого. Він дуже гарно, по-своєму передав світ. Думаю, у майбутньому створю щось подібне. Завжди подобалось модерне мистецтво, особливо імпресіонізм», – ділиться враженнями про виставку юна художниця Саша.
















 

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Коментарі
25 Жовтня 2015, 03:42
Ж А Х !!!
25 Жовтня 2015, 04:41
Таке в привокзальному туалеті малюють...
25 Жовтня 2015, 11:29
Головне ГЄНЯ, це прорив в ХХХ століття
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024