Луцькі муніципали пильно стежать за роботою ринків, ярмарків і перукарень

13 Травня 2020, 10:10
Фото ілюстративне 2881
Фото ілюстративне

В умовах послаблення карантину особливу увагу присвячують обстеженню ринків та ярмарків. Також обстежували перукарні та інші заклади побутового обслуговування.

Про це повідомляють на сайті Луцької міськради.

Від учора, 11 травня, у Луцьку розпочалося пом’якшення карантинних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусу. Про це говорили під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки 12 травня. На переконання секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, незважаючи на позитивні тенденції щодо сталого зменшення кількості хворих по Україні, основне завдання – зберегти ці показники після послаблення карантину.

«Загроза підхопити інфекцію нікуди не зникла, жоден з нас від неї не застрахований. На жаль, чимало громадян сприйняли послаблення карантину доволі легковажно: у громадських місцях, парках та скверах, закладах торгівлі відвідувачі перебувають без масок, не дотримуються необхідної дистанції. Пом’якшення карантинних заходів, розроблені Кабінетом Міністрів України, не скасовували ці норми. Зараз, як ніколи, потрібно бути обачними і не втрачати пильності.

Сьогодні відбулася зустріч із підприємцями ринку «Центральний», які вимагають відновлення торгівлі непродовольчою групою товарів. Проте Луцька міська рада діє виключно в рамках постанови Кабінету Міністрів України, відповідно до якої зараз дозволена робота лише агропродовольчих ринків та фермерських ярмарків», – акцентував Григорій Пустовіт.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, в Україні станом на 12 травня зафіксовано 16023 випадки захворювань на коронавірус, з них – 425 летальних. За добу додалося 375 нових випадків. У місті Луцьку лабораторно підтвердили 126 випадків захворювання на COVID-19, з них – три летальні. Протягом 9-11 травня додалося 10 нових випадків, один хворий помер. Вихідними до сімейних лікарів звернулося понад шістдесят лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ. Щодо усіх нових випадків захворювання на COVID-19 проводиться епідрозслідування, встановлюють контактних осіб.

Спеціалісти Луцького міського управління Держпродспоживслужби Головного Управління у Волинській області особливу увагу приділили роботі на агропродовольчих ринках міста, які розпочали працювати 7 травня. Щодня на місцях торгівлі працюють по два інспектори Держпродспоживслужби, які проводять вимірювання температури усім відвідувачам та продавцям, здійснюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Торгові площі обладнані захисними екранами, нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції, проводиться регулярна дезінфекція, наявні санітайзери для рук. А от на ярмарках сільськогосподарської продукції протиепідемічні вимоги подекуди ігноруються, спостерігаються масові скупчення людей.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що зараз потрібно також звернути увагу і на роботу перукарень та салонів краси, аби ці об’єкти після відновлення роботи і значного напливу відвідувачів дотримувалися усіх необхідних вимог щодо дистанції та засобів індивідуального захисту.

Працівники патрульної поліції продовжують перевіряти умови самоізоляції громадян, які повернулися до нашого міста з-за кордону. Оперативно реагують поліцейські і на повідомлення щодо порушень умов карантину та протиепідемічних заходів у місті. Грубих порушень карантину під час вихідних правоохоронцями не було зафіксовано, однак все частіше на вулицях, у парках та скверах, інших громадських місцях лучани перебувають без засобів індивідуального захисту.

Продовжують патрулювати місто, відстежуючи дотримання вимог карантину, і працівники департаменту муніципальної варти. Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, вихідними особливу увагу приділили обстеженню ринків та ярмарків. Також обстежували перукарні та інші заклади побутового обслуговування, які вчора відновили роботу.

Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, усі житлово-комунальні підприємства міста отримали необхідну кількість дезінфікуючого розчину і, за необхідності, дезінфекція у під’їздах житлових будинків буде продовжена.

Читайте також: Пустовіт відповів підприємцям-мітингувальникам, коли відкриють промислові ринки 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром