Асоціація міст України звернулася до президента щодо безпідставного тиску на місцеве самоврядування

12 Травня 2020, 17:05
Володимир Зеленський 2556
Володимир Зеленський

Асоціація міст України звернулася до президента щодо припинення безпідставного тиску на місцеве самоврядування та забезпечення спільної роботи центральних органів влади та органів місцевого самоврядування в боротьбі з епідемією коронавірусу та економічною кризою. В Асоціації переконані, що протистояння цих гілок влади, тим паче в нинішній ситуації, неприпустиме.

Про це йдеться у зверненні Правління АМУ адресованому президентові України Володимиру Зеленському. Інформує Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Нагадаємо, що волинське самоврядування у Правлінні АМУ представляють виконувач повноважень мера Луцька, секретар Луцькради та голова Волинського РВ Асоціації Григорій Пустовіт і мер Володимира-Волинського Петро Саганюк.

У зверненні АМУ наголошує, що «вважає неприпустимим протистояння центральної влади та місцевого самоврядування».

Асоціація пропонує надати органам місцевого самоврядування право, у визначених законом та Урядом межах, пом’якшувати умови карантину для громадян та суб’єктів господарювання. Адже саме органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах і повинні мати змогу на місцях ухвалювати рішення в залежності від конкретної ситуації.

АМУ висловлює переконання, що у нинішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено, щоб убезпечити громадян України від поширення коронавірусної хвороби та знизити вплив наслідків економічної кризи.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024