Стадіон «Авангард»: розіграли Кубок найшвидшої школи Луцька

24 Жовтня 2015, 12:12
4975

На оновленій легкоатлетичній спортивній арені міського стадіону «Авангард» відбулися дитячі естафетні змагання на кубок «Найшвидша школа Луцька».

 

Як розповів один із організаторів спортивного свята, Заслужений тренер України Олег Вегнер, на доріжках змагалися юні спортсмени десяти шкіл міста. Естафети розділили на три забіги: дівчача та хлопчача естафети 4 по 100 метрів, а також так звана шведська, змішана естафета, в якій учасники – хлопці і дівчата – біжать почергово 100 ,200, 300 і 400 метрів.

 

«Незважаючи на дрібний дощ, змагання відбулися вдало, всі дітки задоволені, – запевняє заслужений тренер. – Учасників змагань відбирали серед найактивніших учнів, які попередньо тренувалися на стадіоні під наглядом учителів».

За результатами змагань, в естафеті 4 по 100 метрів серед дівчат І місце виборола школа №26, ІІ – школа №5, ІІІ місце посіла школа №25.

Серед хлопців перше місце – за ЗОШ №26, друге – №9, третє зайняли спортсмени школи №18.

У так званій «шведській» естафеті «золото» виборола ЗОШ №9, «срібло» –25-та школа. А «бронза» дісталася ЗОШ №18.

У загальному заліку на найвищу сходинку п’єдесталу зійшли спортсмени школи №26. Друге місце зайняла школа №25, а третє – за школою №18.

Загалом участь у змаганнях взяло майже 200 учнів. Кожному з нагоди змагань вручили пам’ятну нагороду. А володарі «золота», «срібла» і «бронзи» одержали відповідно кубок і медалі.


«Школи, які перемогли в змаганнях, стали найшвидшими не випадково, – каже організатор змагань. – Адже учні цих шкіл найчастіше ходять тренуватися на стадіон. У цих школах викладають небайдужі вчителі, які дбають про здоров’я своїх вихованців. Вони зацікавлені в розвитку спорту і постійно приводять дітей на стадіон».

Тренер наголошує, що легкоатлетична арена завжди відкрита для луцьких учнів. Діти можуть займатися спортом по 20-30 учнів одночасно.

«Хто хоче бігати, стрибати, розвивати мускулатуру – ми готові тренувати. Жодній дитині не відмовили», – каже спортивний наставник.

 

За словами Олега Вегнера, подібні змагання будуть проводити на «Авангарді» регулярно. Наприклад, ближче до літніх канікул серед міських шкіл відбудуться відбіркові легкоатлетичні змагання у чотири-п’ять турів. Участь братимуть спортсмени 7-9 класів. А наприкінці травня-початку червня на стадіоні відбудеться фінал під девізом «Найшвидша школа Луцька».

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ

Коментарі
24 Жовтня 2015, 19:17
а заангажовна агітація була????? чи сьогодні Палиця відпочиває.
24 Жовтня 2015, 20:54
ну треба ж якось в день тиші агітувати за себе, тому от і провів такі змагання не Олег Вегнер, а Ігор Палиця
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром