Через карантин луцькі студенти не мають доступу до лабораторій

10 Травня 2020, 17:28
Фото ілюстративне 3219
Фото ілюстративне

Через карантин студенти Луцького національного технічного університету не мають доступу до лабораторій. Спеціальності освоюють дистанційно.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

На Волині нині навчається майже 27 тисяч студентів, розповіла Суспільному начальниця управління освіти облдержадміністрації Людмила Плахотна. Усі вони в умовах карантину переведені на дистанційне навчання.

Студентка Даніела Шах навчається на машинобудівному факультеті технічного університету. Каже: нині почала опрацьовувати більше інформації, склала собі графік, щоб встигати робити завдання. Дівчині стало складніше креслити.

Студентка Даніела Шах: «Коли на парі, то викладач підійшов, пояснив, то можна виправити. А коли так, то накреслив, сфотографував для викладача і коли щось не так, то потрібно перекреслювати».

Завідувач кафедри матеріалознавства Микола Мельничук розповів: від початку карантину працює зі студентами онлайн. Запозичив досвід дистанційного навчання у шведів, де сам колись навчався. Говорить: головне, щоб лекція була інтерактивною, труднощі виникають при виконанні практичних завдань.

Завідувач кафедри університету Микола Мельничук: «Якщо це лабораторні роботи, от у нас тут у нас дослідження структури матеріалів, це підготовка шліфів і так далі, зрозуміло, що дистанційно цього реалізувати не можна. Зрозуміло, що є певні технічні проблеми, є студенти, які живуть у сільській місцевості і там є проблеми з інтернетом, така проблема є».

Викладачку Ірину Лорві карантин спонукав шукати нові інструменти для навчання. Каже: «Міжнародну коyференцію, що відбулася сьогодні, теж перенесли у режим онлайн.»

Викладачка університету Ірина Лорві: «У зв’язку з карантином більшість із нас перейшли на платформу «Moodle», куди ми завнтажеємо усі матеріали, тести для перевірки. Кожен студент має логін і пароль, заходить і виконує завдання. Можливо, така система була перший тиждень трішки важка, але ми вже «втягнулися» і процес – налагоджений».

Читайте також: Через карантин іспити для студентів-медиків та інтернів відтермінували

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром