Чи готове місто зимувати

23 Жовтня 2015, 17:49
2648

У міській раді розповіли, наскільки комфортно зможуть почувати себе лучани у холодну пору року.

На засіданні постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький розповів, як Луцьк готується до зими.

Директор зазначив, що підготовка «Луцктепла» була ускладнена тим, що воно було без коштів.  Також на деяких вулицях проводили заміну труб, що дещо затримало подачу гарячої води до осель.

Окрім того, до зими готували і житловий фонд. Зроблено косметичні ремонтні роботи у під’їздах, на дахах будинків, ремонти ліфтів та електрощитів. У деяких випадках залучали і кошти мешканців.

Наразі у місті ще встановлюють теплові лічильники.

«Із програми житлового фонду встановлюються лічильники у 59 будинках. 28 з них уже встановили та здали в експлуатацію, на 26 роботи ще тривають,  а на восьми проводиться опломбування. Разом з тим  на всі будинки вже подається тепло, окрім Грбоєдова, 14.  Там мешканці хочуть отримувати тепло тільки після встановлення лічильника», – зазначив Іван Кубіцький.

Складною досі залишається ситуація на вулиці Шевченка, 37-А. Ініціативна група з окремих мешканців будинку не допустила газовиків для встановлення індивідуального опалення, оскільки хоче отримувати тепло від котельні.

«Є обіцянки,  що там працюватиме котельня  але в мене є великі сумніви. Ми робимо все можливе,  що дати можливість встановити там індивідуальне опалення. Будемо робити ще одну спробу,  проте якщо не вдасться, то ми не маємо права розганяти людей», – повідомив директор ЖКГ.

Іван Кубіцький заявив, що департаментом зроблено все, аби вирішити це питання.

Начальник департаменту також розповів, що заготовок піщано-соляної суміші на зимовий період та техніки для прибирання снігу у місті буде достатньо.

«3700 тон суміші залишилося ще від минулої зими, а цього року заготовили ще 6100 тон. Також готово 14 одиниць техніки,  що працюватиме по розчищенню. Окрім того, є договори з приватними підприємцями, які у разі необхідності допомагатимуть», – зазначив начальник ЖКГ.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром