«Будьте чесними зі своїми дітьми. Подекуди прямолінійними. Але любіть у них все!» – луцька радіоведуча Вікторія Жуковська 

09 Травня 2020, 11:23
Вікторія Жуковська 2962
Вікторія Жуковська

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради започатковує тижневий марафон до Дня матері. В умовах карантину й неможливості проводити масштабні події та заходи у нашому місті, хочемо, щоб люди не втрачали оптимізму, жили активним соціальним життям, мали можливість ознайомлюватись із цікавим контентом, не забували про важливі цінності. А в День матері хочемо нагадати всім про важливість мами в житті дитини та познайомити громадськість Луцька із відомими мамами міста.

Героїнею сьогоднішнього дня є Вікторія Жуковська, радіоведуча, мама-друг Тимофія.

Читайте також: «Після народження дитини я побачила світ зовсім іншими очима», – співачка Марія Хурсенко

– Пригадайте смішний епізод материнства.

– Лягли ми якось спати, а серед ночі не знайшла Тимофія у його ліжечку. Ледь не посивіла. Згодом знайшла його під ним, бо, бачте, йому було спекотно. Прив’язувати ніхто його вночі не став, але ковдру під ліжком стали залишати про всяк.

– Якою була Ваша перша думка після народження дитини?

– «Біда» дівчатам, хай готуються!

Читайте також: «Наші діти – це найкраще, що ми дали світу», – Ірина Констанкевич

– Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутній мамі?

– Насолоджуйтеся кожним моментом тиші і спокою, бо поки у вас не народилося дитятко, маєте канікули. Потім буде попервах важко, але це таке Щастячко! Прислухайтеся до своїх діток. Якщо вони хочуть стрибати по калюжах, взуйте гумові чоботи і стрибайте разом із ними. Не забороняйте дитині робити щось, не замінивши це чимось іншим. І просто обіймайте їх частіше, діти дуже відчувають ваш внутрішній спокій.

– Категоричні заборони у вихованні?

– Уникайте слова «не можна». Занадто часте вживання слова «ні» призводить до того, що ці слова втрачають свою значущість для дитини. Не забороняйте дітям виражати емоції та почуття. У кожній сім'ї є свої табу, тобто суворі заборони, які не можна порушувати ні за яких обставин. Наприклад, «не можна обзивати маму» або «не можна відкривати двері незнайомцям». Те, що в одній сім'ї сприймуть цілком нормально, в іншій вважають неприйнятним.

Читайте також: «Дитина навчила мене бути дитиною», – луцька телеведуча та продюсерка Наталка Войтович

– Улюблені сімейні локації в місті Луцьк (були раніше/є)?

– Парк «Дубки» на ЛПЗ, який вже незабаром приведуть до ладу. Ми часто там гуляємо, час від часу прибираємо, взимку катаємося на санчатах, навесні збираємо хрущів, влітку тішимося прохолоді.

– Чого Вас навчила дитина (діти)? 

– Дуже легко потрапити у пастку, тестуючи себе на «ідеальність», порівнюючи свою особу з іншими батьками чи дитину з її однолітками. Не треба так. Всі ми різні. Хтось любить математику, хтось – гарний атлет, хтось – солоденький, а хтось – та ще перчинка. Будьте чесними зі своїми дітьми. Подекуди прямолінійними. Але любіть у них все! Бажаю, аби і до вас підійшла одного разу ваша дитина і сказала: «Я не можу визначитися – друг ти мені чи мама?!»

Читайте також: «Любов – рішення на кожен день», – багатодітна мама з Луцька Катерина Семенюк

Керівниця мережі Район.in.ua Наталія Пахайчук розповіла про своє материнство 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром