Корпорація «Богдан» виграла тендер на поставку тролейбусів місту в Чехії

07 Травня 2020, 12:04
Фото ілюстративне 3055
Фото ілюстративне

Тендерну пропозицію корпорації «Богдан» в консорціумі з чеською компанією TRAM FOR ENVI s.r.o.  визнали найкращою в торгах на поставку шести тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії чеського міста Їглава.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням на порталі електронних закупівель Чехії, чесько-український консорціум запропонував тролейбуси за 71,4 мільйони чеських крон (близько 2,64 мільйони євро) або 11,9 мільйони крон за один тролейбус (440,3 тисячі євро) при орієнтовній сумі закупівлі 82,74 мільйони крон (3,06 мільйони євро).

Водночас Škoda Electric, яка теж брала участь у тендері, запропонувала ціну 82,17 мільйонів крон (3,04 мільйони євро) або 13,7 мільйони крон за тролейбус.

Тролейбуси на основі «Богдан Т701» мають бути адаптовані до потреб чеського ринку, зокрема електрообладнання для них має поставляти чеська компанія Cegelec.

Прессекретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля підтвердив агентству «Інтерфакс-Україна» інформацію про перемогу компанії в тендері, проте утримався від інших подробиць співпраці до офіційного укладання договору, бо наразі триває період оскарження.

Низькопідлоговий 12-метровий тролейбус «Богдан Т701», який випускається на заводі в Луцьку з 2010 року, розробили з орієнтацією на європейський ринок. За інформацією корпорації, зараз тролейбуси «Богдан» – єдині з виготовлених в Україні сертифіковані в ЄС.

Корпорація «Богдан» близько 10 років тому мала досвід співпраці з Cegelec і представляла спільний тролейбус мерії чеської Острави. Серед великих поставок продукції корпорації в ЄС – поставка в 2013 році спільно з польською Ursus 38 електробусів в Люблін.

Корпорацію «Богдан» створили у 2005 році з метою реалізації інвестпроєктів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів всіх типів. Корпорація збудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тисяч легкових автомобілів і в Луцьку потужністю 6 тисяч автобусів і тролейбусів на рік.

Основна спеціалізація компанії TRAM FOR ENVI s.o.r., за даними на її сайті, – проєктування і виготовлення нових та модернізація старих трамвайних вагонів, а також рішення для поставок тролейбусів та електробусів на ринки ЄС.

Читайте також: Із луцького заводу «Богдан Моторс» відправлять 10 автобусів до Івано-Франківська     

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром