У місті розпочався регіональний етап Міжнародного ІТ-Чемпіонату «Золотий Байт»

11 Березня 2017, 14:55
4620

Луцькі ІТ-шники представили проекти, які можуть претендувати на перемогу у  найбільшому міжнародному ІТ-чемпіонаті для талановитої молоді.

Регіональний етап чемпіонату відбувся у суботу, 11 березня, у Комп’ютерній Академії «ШАГ».

Директор Волинської Філії Комп'ютерної Академії «ШАГ» Інна Кондратюк розповіла,  що Міжнародний ІТ-Чемпіонат «Золотий Байт» проводиться щороку та залучає до участі студентів з усього світу. Участь у ньому беруть молоді люди з Казахстану, Естонії,  Латвії, Литви, Білорусії, України та Росії.

Генеральними партнерами Міжнародного чемпіонату є компанії,  які стали давно відомими  в Україні та світі –  Microsoft, Cisco, Autodesk. А головним організатором цього заходу виступає Комп’ютерна академія «ШАГ».  

«Це захід не лише для студентів ШАГу,  у ньому бере участь уся талановита молодь. Основна вимога – бути студентом якогось навчального закладу,  навіть беруть участь ті, хто до року часу вже не являється студентом», – повідомила Інна Кондратюк.

Директор філії також зауважила, що минулого року Луцьк показав неабиякі результати та повернувся з конкурсу з світовою перемогою. Так, два  луцьких  студенти, Нікіта Бекерук та Олексій Сальніков, перемогли у найпрестижнішій номінації startup сhallenge і привезли у Луцьк світову перемогу. А Валентин Панасюк посів третє місце у номінації створення ігрових персонажів.  

«Ми горді,  що долучаємося  до такого світового проекту і так достойно заявляємо про себе про свою талановиту молодь у місті Луцьку та Волинській області. Міжнародний ІТ-Чемпіонат «Золотий Байт» – це платформа для молодих талановитих людей,  яка об’єднує геніальні,  творчі проекти,  інвесторів,  керівників великих компаній і дає можливість втілити в життя свої мрії», – підсумувала Інна Кондратюк.

Членів журі регіонального етапу – це відомі та успішні ІТ-спеціалісти Луцька. Саме вони визначать,  чий проект поїде представляти Луцьк на наступному етапі конкурсу, який відбудеться у Києві.

Серед них – керівник кафедри малої комп’ютерної академії Микола Лінчук, керівник  ІТ-компанії «SoftWestGroup» Дмитро Гаврилов, викладачі академії ШАГ Володимир КосінецьНаталія Слюсаревська,  Анастасія Юшкова, директор хмельницького філіалу академії «ШАГ» Віталій Іванов та НR «Adrenalin City» Людмила Голентюк.

Визначатимуть переможців у кількох номінаціях за різними критеріями. Результати регіонального конкурсу обіцяють повідомити у середу, 15 березня. Переможці отримають квитки у Київ на Міжнародний Чемпіонат, а друге та третє місця обіцяють нагородити цінними призами.

Директор Волинської Філії Комп'ютерної Академії «ШАГ» Інна Кондратюк
Директор Волинської Філії Комп'ютерної Академії «ШАГ» Інна Кондратюк




керівник кафедри малої комп’ютерної академії Микола Лінчук
керівник кафедри малої комп’ютерної академії Микола Лінчук




Викладач комп’ютерної академії ШАГ Наталія Слюсаревська
Викладач комп’ютерної академії ШАГ Наталія Слюсаревська


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром