«Наші діти – це найкраще, що ми дали світу», – Ірина Констанкевич 

06 Травня 2020, 17:08
«Наші діти – це найкраще, що ми дали світу», – Ірина Констанкевич  4321
«Наші діти – це найкраще, що ми дали світу», – Ірина Констанкевич 

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради започатковує тижневий марафон до Дня матері. В умовах карантину й неможливості проводити масштабні події та заходи у нашому місті, хочемо, щоб люди не втрачали оптимізму, жили активним соціальним життям, мали можливість ознайомлюватись із цікавим контентом, не забували про важливі цінності. А в День матері хочемо нагадати всім про важливість мами в житті дитини та познайомити громадськість Луцька із відомими мамами міста.

Героїнею сьогоднішнього дня є Ірина Констанкевич, народна депутатка Верховної ради України VIII та IX скликань, мама Соломії та Ореста.

– Пригадайте смішний епізод материнства

– Допоки росли наші діти, траплялося чимало кумедних історій. Переважно вони добрі, теплі і сімейні.  І оскільки наші діти вже подорослішали, Оресту майже 28, Соломії – 21, розкажу якусь невинну. Орест якось дуже рано зрозумів свою українську ідентичність. Можливо тому, що влітку ми возили його на Сумщину до другої бабусі, а там переважно розмовляли на вулиці російською мовою.  І він відчував свою мовну інакшість…Якби там не було, якогось дня чоловік повернувся з роботи і зі словами «Привєт, сина!» хотів його обняти. А той насупився і на повному серйозі випалив: «Ще раз скажеш мені «привєт» – я тебе буду називати «папа». Моє філологічне єство торжествувало, а як мама – тішилася невимовно своїм сином.

– Якою була Ваша перша думка після народження дитини?

– Коли народився хлопчик і мені про це сказали, перша думка – як це хлопчик? Мала ж бути дівчинка. А вже наступна, чи не застудиться він на тому столі…. І далі уже всі думки концентрувалися лише на ньому. А коли народилася Соломійка, це все було інакше – швидко, легко і тому, подякувала Богу за таке щастя.

– Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутній мамі?

– Поради справа – невдячна. Тому лише побажаю молодим мамам насолоджуватися сповна цим щастям. Кожен день життя  дитини –  неповторний.

– Категоричні заборони у вихованні?

– Категорична заборона: не травмуйте своїх дітей: фізично, психологічно, вербально, будь-як… Травма має ефект бумеранга. Повернеться і вдарить  боляче.

– Улюблені сімейні локації в місті Луцьк (були раніше/є)?

– Ми любили гуляти містом, в парку, на вихідних ходили в ляльковий театр.

– Чого Вас навчила дитина (діти)? 

– Наші діти вчили і вчать цінувати час, дивитися на світ із широко відкритими очима, навчили любити, берегти один одного. Наші діти – це найкраще, що ми дали світу. І чим більше ми інвестуємо в наших дітей, тим  більше збагачуємося самі.      

Читайте також: Керівниця мережі Район.in.ua Наталія Пахайчук розповіла про своє материнство 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром