12 лучан можуть визнати бійцями-добровольцями

11 Березня 2017, 09:09
1513 Джерело: Преса України

До міської ради надійшло 12 заяв від мешканців Луцька, які просять визнати їх учасниками  бойових дій на сході України.

Про це не брифінгу розповів заступник міського голови Сергій Григоренко, у п’ятницю, 10 березня.

Нагадаємо, що нещодавно у Луцьку підтримали проект рішення, який дозволяє бійців, які воювали на сході України у складі добровольчих формувань, визнати учасниками російсько-української війни. Передбачається, що для отримання статусу добровольця лучанин має надати довідку із формування, у складі якого воював, а спеціально створена комісія перевірить її достовірність та видасть посвідчення.

Сергій Григоренко розповів, що вже 12 лучан написали відповідні заяви, відтак невдовзі відбудеться перше засідання комісії, яка вирішить, чи надавати їм статус учасників бойових дій.

«Якщо всі добровольці середовища підтвердять, що ці люди були у зоні бойових дій, то ми цей статус надамо.  Бо там ідеться не просто про таборування у тренувальному таборі, а саме не менше місця має людина перебувати у зоні бойових дій», – розповів заступник мера.

Згідно до рішення міськради, добровольці матимуть змогу брати участь у комплексній програмі підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців ЗСУ,  а також можуть взяти участь у програмі забезпечення житлом на умовах співфінансування 50 на 50. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром