У Луцьку організували вечір-портрет поетеси Людмили Лежанської

10 Березня 2017, 18:35
3425

У рамках музейного проекту «Відомі жінки Волині» відбувся вечір-портрет поетеси Людмили Лежанської “Мій доброокий світ…”, приурочений до 70-ї річниці від дня її народження. З ранніх літ Людмила Лежанська була прикута до візка, проте не здавалася, завжди залишалася світлою людиною, написала чимало гарних віршів.

Про це йдеться на сайті ВРД НСТКУ.

Людмила Лежанська народилася 11 березня 1947 року в селі Вербичне Турійського району. Прожила нелегке життя, прикуте до інвалідного візка. Розраду знайшла в написанні віршів. Ще за життя видала дві збірки поезій: “Поезії” і “Стежечка”. Після смерті поетеси опублікували ще два видання: “Мій доброокий світ” і “Чому став синій льон”.

Чимало шанувальників творчості поетеси прийшло на вечір-портрет. Вірші волинської літераторки декламували учасники гуртка “Мистецтво слова” Палацу учнівської молоді.

З ініціативи родини у 2010 році вийшла у світ книга Людмили Лежанської  “Мій опротестований долею і людьми світ”. До неї увійшли видані раніше поезії і неопубліковані твори Лежанської. У книзі вперше оприлюднені сторінки зі щоденника, який вона  подарувала своїй племінниці Ларисі Стасюк.

Організатори дійства запросили на вечір школярів, щоб на прикладі життя та творчості поетеси продемонструвати, що ніколи не потрібно втрачати віру в себе, а також у силу добра і любові. На вечорі-портреті зібралося чимало друзів Людмили Лежанської. Серед них – і поетеса  Олена Криштальська.

Гості вечора ознайомилися з фотодокументальною виставкою з фондів музею, на якій представлені матеріали про життя і творчість Людмили Лежанської. Поетеса не мала вищої освіти, а середню здобула самотужки, проте її поезія не лишає байдужим нікого, адже торкається найпотаємніших душевних глибин.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром