Підбили підсумки передвиборчої кампанії

23 Жовтня 2015, 13:15
3422

На прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА розповіли про результати передвиборчої кампанії та основні порушення.

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмила Хомич зазначила, що усі суб’єкти виборчого процесу використовували агітаційні матеріали різного типу, серед них – зовнішня реклама, поширення друкованих агітаційних матеріалів та агітація за допомогою ЗМІ.

За результатами спостереження, основними порушеннями виборчого процесу були – незаконна агітація, підкуп, перешкоджання роботі журналістів та спостерігачів.

Найбільше порушень зафіксували щодо агітацій. Агітаційні матеріали поширювали у заборонених місцях. Більшість партій порушили строки порушення, розпочавши її раніше. Помічено було також поширення агітматеріалів без вихідних даних, що може свідчити про те, що їх виготовлення було не за кошти виборчого фонду.

Були зафіксовані і порушення у ЗМІ. Часто політичну рекламу публікували без належного маркування, подавали у рубриках інтерв’ю, спорт, політика. Певні ознаки підкупу мали дії В’ячеслава Теліцина та Українського об’єднання патріотів УКРОП.

Відбувалося також кримінальне втручання у виборчий процес – пошкодження майна кандидатів. Білборди БПП «Солідарність», «Наш Край», сітілайтів УКРОП та агітматеріалів Віктора Чорнухи.

Останні два тижні кандидати активно використовували зустрічі з виборцями, приїжджали перші особи від партій та народні депутати.

Також Людмила Хомич зазначила, що сьогодні до 24.00 передвиборчу агітацію мають припинити.

«Вчора почали знімати агітматеріали. Проте можемо очікувати, що прихована агітаційна реклама все ж залишатиметься», – повідомила координатор.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром