Луцьк – у ТОП-10 міст з найвищим рівнем індексу демократичності

10 Березня 2017, 17:23
1751

Український незалежний центр політичних досліджень ретельно вивчив механізми місцевої демократії та інструменти забезпечення прозорості, відкритості, підзвітності органів місцевого самоврядування у 48-ми містах України.

Як повідомила сьогодні, 10 березня, на брифінгу Юлія Вусенко, Луцьк увійшов до ТОП-10 міст з найвищим рівнем індексу демократичності, інформує прес-служба Луцької міської ради.

У рамках дослідження були проаналізовані локальні нормативно-правові акти, що регулюють основні інструменти участі членів територіальної громади у вирішенні питань місцевого самоврядування, зокрема: статут територіальної громади; місцеві ініціативи; громадські слухання; громадська експертиза; звітування міських голів та депутатів міських рад; загальні збори громадян за місцем проживання; електронні петиції; консультації з громадськістю; громадські бюджети участі; регламенти виконавчого комітету міських рад; регламенти міських рад; положення про постійні депутатські комісії; положення про помічника-консультанта депутатів міських рад.

За результатами проведеного дослідження був складений рейтинг «Індекс демократичності міст», який визначає якість правового регулювання механізмів місцевої демократії, підзвітності та прозорості міських рад.

Як зазначила секретар міської ради Юлія Вусенко, разом з результати дослідження міським радам було надіслано пропозиції щодо внесення необхідних змін у локальні нормативні акти. Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень готові долучитися до роботи щодо покращення нормативно-правового регулювання.

Коментарі
11 Березня 2017, 11:36
Луцьк рай для укропу
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром