Екстрадований до Луцька з Росії злочинець відсидить за ґратами 6 з половиною років

10 Березня 2017, 16:20
2996

26-річний мешканець села Тарасове Луцького району за вимагання, незаконне позбавлення волі, незаконне заволодіння транспортним засобом та грабіж постав перед судом.

Ці злочини волинянин вчинив за попередньою змовою зі ще чотирма чоловіками, наразі уже засудженими за їх вчинення. Він же перебував у розшуку, був екстрадований з Російської Федерації й лише тепер постав перед судом, інформує прес-служба прокуратури області. 

Зауважимо, що усі фігуранти справи і до цього вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Уночі 6 серпня 2014 року зловмисники двома автомобілями під'їхали до розважального комплексу «101 кілометр» у селі Піддубці Луцького району, аби під вигаданим приводом вивести звідти молодика, який, як їм було відомо, є щасливим власником платіжної картки з чималою сумою грошей та новенького авто.

Запхавши жертву до свого автомобіля, погрозами та насильством чоловіки домоглися того, аби заляканий хлопчина віддав їм свій "Опель Вектра". Зняти ж гроші з банківської картки без особистого звернення клієнта в банк виявилося неможливим, відтак злочинці кілька днів утримували потерпілого «під вартою» у готельних номерах та винайнятих квартирах, і лише 12 серпня 2014 року відпустили, переконавшись у відсутності грошей на картці.

При цьому вони примудрилися відкрито заволодіти ще й музичними колонками та магнітолою, які належали жертві.

Визнавши чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 189, ч.2 ст. 146, ч.2 ст. 289, ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України, суд призначив йому покарання у виді 6 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром