Кравчука: як господарює унікальне ОСББ

23 Жовтня 2015, 12:50
6409

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків  «Альянс-Луцьк» з 2011 року самостійно наводить порядки у дворі.

Голова об’єднання Олег Федіна каже, люди захотіли самі хазяйнувати і здійснювати контроль за тими коштами, які сплачували в ЖЕК. Балансоутримувачем на той час було ТзОВ «МЖК». ОСББ знаходиться за адресою  Кравчука, 46.

«Ідею назви ОСББ подав я. Альянс – це об’єднання. А наше об’єднання унікальне в своєму роді – включає аж шість будинків. Таких у Луцьку є лише кілька», – каже голова ОСББ.

Він зізнається, що на початках люди були стурбовані. Коли керував ЖЕК, мешканці і не знали один одного. Збори комунальники не проводили, не звітували про свою роботу в житловому комплексі. А коли виникла ідея об’єднатися, подумали, що знайшовся ще один шахрай. Бо ж хтось має стати розпорядником коштів. Але інша справа, коли виходиш до людей, звітуєшся за все, тоді і страх зникає.

«Найперше поставили дитячий майданчик. Його в нас взагалі не було. Пісок на площадку при ЖЕКу не завозився. Тут стояла вода. Все, що зараз є: лавки, смітники, доріжки з бруківки, бесідка – це все за кошти ОСББ. Щоправда, у цьому році фонд «Новий Луцьк» поставив нам ось ці турніки. У нас був навіть свій собачка, сторожував двір», – каже Олег.

Серед інших ремонтних робіт об’єднання – оновлення дахів, встановлення світлодіодних ламп у всіх 14 під’їздах. Цоколі будинків облицювали природним каменем. Є ще й у пінопласті.

Крім правління, ОСББ «Альянс-Луцьк» має ще техперсонал. Наприклад, місцевий працівник Леонід стежить за чистотою у дворі.

За озеленення, зокрема квіткові клумби в ОСББ, є відповідальні жіночки. Якщо потрібна фінансова допомога на закупівлю квітів, то об’єднання йде на зустріч.

А як винагороду за догляд клумб правління об’єднання вирішило зменшити їм суму щомісячного внеску.  

Більше про роботу унікального ОСББ – у матеріалі «Місцини: на Кравчука, 46 задоволені, бо проміняли «МЖК» на «Альянс».

Коментарі
23 Жовтня 2015, 16:50
молодець, а то тільки про одну сабатюк і чути.
24 Серпня 2016, 02:40
Цей аферюга підв'язався до вже створеного ОСББ Ветеранів 22, став &quot;виявляти недоліки&quot; у роботі голови та врешті став на його місце разом зі своім братом близнюком. За час &quot;правлінння&quot; продав усі технічні поверхи, списав купу грошей на неіснуючі витрати і тепер подав у відставку. Піарився де тільки міг.<br/>про те, як прозоро працює, то брехня. Жодних документів про витрати не показує, може ще і матом послати активних і цікавих. <br/>Проте вмів годинами стояти біля будинку і пліткувати про жителів, поливаючи брудом усіх, хто незадоволений.<br/>Невідомо, чи жителі простять це неприкрите шахрайство, чи будуть розбиратися з ним.<br/>Адже проблем у людей вистачає<br/>Запам'ятайте цю пику і не допускайте близько
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром