Підприємці з луцьких ринків під час карантину платять податки та орендну плату

05 Травня 2020, 13:26
3363

Підприємці з луцьких ринків протягом карантину продовжують повністю сплачувати податки та орендну плату.

Про це розповіли у програмі «Тема дня» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

Ринки міста Луцька увійшли у список 872 ринків України, яким Уряд дозволив працювати. Підприємці не очікували, що міська рада заборонить працювати.

За словами голови ГО ««Волинська обласна організація приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Тетяни Іовенко, ринки почали готувати до відкриття, як тільки дізналися про відповідне рішення Уряду.

«Спочатку сказали готуватися до відкриття продуктових ринків. Північний ринок і два павільйони Центрального й Завокзального ринків готувалися прийняти у себе ці продуктові ринки і вони дійсно відповідають усім вимогам. Але згодом міська рада прийняла рішення не відкривати ці ринки. Після цього пішла така хвиля обурення», – розповіла заступниця голови громадської організації Людмила Патіюк.  

Натомість, у Луцьку відкрили сім точок для продажу сільськогосподарської продукції.

При цьому підприємці з ринків змушені сплачувати податки та орендну плату. Людмила Патіюк також розповіла, що платники податків першої групи попри карантин сплачують щомісяця 220 гривень, а другої групи – 944 гривні.

Не звільнили їх і від орендної плати. За словами Тетяни Іовенко, такі пільги отримали лише ті, хто орендує ділянки, які знаходяться у комунальній власності.

Читайте також: Дезінфектори, плівка та оголошення: як ринки готують до роботи на карантині

Коментарі
05 Травня 2020, 18:30
Пора Горгута брати за яйця
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром