Дезінфектори, плівка та оголошення: як ринки готують до роботи на карантині

05 Травня 2020, 11:35
3066

Підприємці з луцьких ринків закупили дезінфектори, засоби захисту та підготували торгові точки для безпечної роботи. Проте, міська рада вирішила, що відкривати їх поки зарано. Підприємці терплять збитки, а влада відповідає офіційними відмовками.

Про це йшлося у прямому ефірі програми «Тема дня» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

З 1 травня підприємці з усіх луцьких ринків вийшли на мирний протест. Люди вимагали дозволити їм працювати, адже міськрада надала такий дозвіл ярмаркам сільгосппродукції та торговим точкам у тимчасових спорудах. Спочатку протести відбувалися на території ринків, а 4 травня перемістилися під стіни Луцькради.

«Працюють супермаркети, гіпермаркети, там великі скупчення людей – проблем немає. А підготовленому ринку на чистому повітрі працювати не дають», – скаржиться підприємиця.

Працівники Північного ринку показали Суспільному, як підготувалися до відкриття. На прилавках на вулиці намотана плівка, яка має відділяти покупців від продавця. Між продавцями передбачили відстань у 2-3 метри. Кажуть, готові до того, що на роботу виходитимуть не всі, аби не було скупчень.

У закритих торгових точках орендарі навіть облаштували пластикові перегородки як в аптеці, закупили дезінфектори, маски, температурні сканери та рукавички. Усюди висять оголошення, попередження та правила поведінки під час карантину.  

Підприємці запевняють, що ринки повністю готові до роботи в умовах карантину. Вони будуть продовжувати мирні протести.

Читайте такожУ Луцьку на одній із вулиць закрили агропродовольчий ярмарок через недотримання вимог

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром