«Потрібно виховувати не дітей, а себе», – луцька блогерка, фотографка та мама двох Ірина Дяченко

05 Травня 2020, 10:01
Ірина Дяченко з сім'єю 5164
Ірина Дяченко з сім'єю

Департамент сімї, молоді та спорту Луцької міської ради започатковує тижневий марафон до Дня матері. В умовах карантину й неможливості проводити масштабні події та заходи у нашому місті, хочемо, щоб люди не втрачали оптимізму, жили активним соціальним життям, мали можливість ознайомлюватись із цікавим контентом, не забували про важливі цінності. А в День матері хочемо нагадати всім про важливість мами в житті дитини та познайомити громадськість Луцька із відомими мамами міста.

Героїнею сьогоднішнього дня є Ірина Дяченко, успішна луцька блогерка, відома фотографиня, художниця, мама двох діток.

– Пригадайте смішний епізод материнства.

– Проаналізувала, що часто це моменти форс-мажорів. Ще пригадується один випадок, коли я вже народила меншого і годувала його, а старша, користуючись моментом (я не могла до неї встати і проконтролювати), дістала цілу пачку дитячого харчування і ходила посипала ним цілий будинок. Потім було цікаво і смішно збирати, і хоч як я її просила та вмовляла під час процесу не робити цього, вона продовжувала. Після таких випадків ти вчишся мудрості, що коли не можеш вплинути на ситуацію, все що залишається, це сміятися. Подібні смішні ситуації частенько бувають.

– Якою була Ваша перша думка після народження дитини?

– Це важке питання. У мами одразу після народження дитини ще зашкалюють гормони. Точно було багато думок про те, що починається новий період у житті. І однією із перших думок було: «я маю своє продовження, я найщасливіша жінка у світі»

– Яку б пораду (поради) Ви би дали майбутній мамі?

– Порада майбутній мамі – ВИСИПАТИСЯ. Цю пораду давали і мені, але я нею нехтувала. Мені здавалось, що мені важко ходити вагітною, до того моменту, поки не народилась дитина. А оскільки їх зараз двоє, то моя найбільша радість зараз  це справді ПРОСТО ВИСПАТИСЯ! Тому раджу майбутнім мамам висипатися і набиратися сил перед новим цікавим етапом у житті. 

– Категоричні заборони у вихованні?

– На мою думку, потрібно виховувати не дітей, а себе. Тоді буде результат. Діти беруть приклад з першу чергу з вас, з ваших моделей поведінки, копіюють все манери, звички, навіть міміку. Тому завжди, коли хочеться змінити дитину, попрацюйте спершу над собою.

– Улюблені сімейні локації в місті Луцьк (були раніше/є)?

– Вулиця Лесі Українки з її приємною атмосферою, затишними локаціями, зручно, що там є багато лавочок. Також люблю виїжджати за місто, неважливо у який ліс, головне щоб на природі і щоб було свіже повітря. В плані закладів: коли є діти, то в першу чергу звертаєш увагу на місця, де є стілець для годування та дитяче меню. 

– Чого Вас навчила дитина (діти)? 

– Терпіння. І самоконтролю. Після народження дітей ти починаєш розуміти, що несеш відповідальність не лише перед собою за свої слова та вчинки, а і перед дітьми. Тому почала ще більш уважно стежити за собою, своїми емоціями і діями. Діти – величезна мотивація бути ще кращою і більше встигати. Це і про самоконтроль, і про терпіння водночас.

Читайте також: Лучан запрошують долучатися до культурних онлайн-заходів

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024