Реконструкцію очисних споруд у Луцьку можуть провести за допомогою європейських інвестицій

04 Травня 2020, 18:36
Очисні споруди 3729
Очисні споруди

На підприємстві «Луцькводоканал» триває робота над інвестиційним проєктом «Модернізація системи водопостачання та водовідведення м. Луцьк» за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

Як повідомлялося раніше, підготовча фаза реалізації проєкту мала тривати близько 10 місяців, від червня 2019 року. Вже складено довгостроковий план інвестицій та подано на узгодження банку, складено технічний звіт про існуючий стан підприємства, який знаходиться на узгодженні банку. Про це інформує пресслужба водоканалу.

Наразі фахівці підприємства разом із консультантами Європейського інвестиційного банку розробляють план пріоритетних інвестицій на 5 років в рамках проєкту. Однак загрозою успішного втілення цього проєкту може стати так звана державна урядова програма розвитку, яка передбачає передачу всієї відповідальності за регулювання діяльності водоканалів на місцевий рівень, тобто без участі держави.

А Європейський кредит обсягом більше 10 мільйонів євро для такого міста як Луцьк може бути наданий лише під державні гарантії. Попри зміну уряду наразі ця програма розвитку є діючою. Однак, Луцька міська рада і КП «Луцькводоканал» докладають максимум зусиль для того, щоб проєкт реконструкції очисних було реалізовано.

«Зауважимо, що робота над залученням європейських інвестицій і реалізацією проєкту реконструкції очисних та водопровідних мереж – тривала і кропітка. Йдеться про залучення більше 326 мільйонів гривень», – кажуть на підприємстві.

 Луцьк і Рівне – перші міста в Україні серед 22 міст-претендентів, які отримали технічну підтримку з боку Європейського інвестиційного банку для реалізації проєктів реконструкцій очисних споруд. Лише експерти в галузі залучення міжнародних інвестицій можуть осягнути усю складність цього процесу.

«Ми, як ніхто інший, зацікавлені у тому, щоб отримати кредит і здійснити реконструкцію очисних», – запевняє Луцькводоканал.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром