На Єршова закрили агропродовольчий ярмарок через недотримання вимог

04 Травня 2020, 13:19
ТЦ «Глобус» 4656
ТЦ «Глобус»

Вулицю Єршова (поблизу ТЦ «Глобус») виключили з переліку тих, де діятимуть агропродовольчі ярмарки. Адже 2 травня виникли проблеми в його організації: місцями були скупчення людей, не всі відвідувачі були в масках, не всі продавці виконали вимоги, яких повинні були дотримуватися.

Про це під час онлайн-виконкому 4 травня повідомила начальниця управління розвитку підприємництва та реклами міськради Наталія Рибай. Таку зміну підтримали 11 членів виконкому.

В. о. міського голови Григорій Пустовіт пояснив, коли приймали рішення по ярмарках, основне завдання було дати можливість місцевим фермерам продавати свою продукцію.

«Дехто зрозумів не правильно і почав торгувати мороженою морською рибою, бананами з Закарпаття. Фермери сказали, що не можуть нести відповідальність за цей ринок, бо завелика територія. Цю територія перетворили в звичайний ринок, де не дотримуються норм, то нас таке не влаштовує. Це буде попередження для решти, хто не дотримуватиметься правил, то їх закриватимуть», – наголосив Пустовіт.

До сьогодні було багато зауважень по цій локації від Держпродспоживслужби, муніципалів, поліції.

Заступник в. о. міського голови Костянтин Петрочук розповів, що коли виносили проєкт рішення по ярмарках на попередній виконком (30 квітня), то це було звернення Асоціації фермерів і Департаменту агропромислового комплексу ОДА, які ініціювали цей процес. Вони зазначали, що беруть на себе обов'язок контролю за тим, хто торгує і як виконують вимоги. Вони також зауважили, що територія біля «Глобусу» завелика і там відсутнє місце для стоянки.

Нагадаємо, що 30 квітня виконком затвердив перелік локацій, де дозволили торгувати продукцією власного виробництва з метою забезпечення населення міста сільськогосподарською продукцією за помірними цінами в період карантину.

Читайте також: Яких вимог повинні дотримуватися сільськогосподарські ярмарки в Луцьку під час карантину

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментарі
02 Червня 2020, 04:12
чому всіх виробників сг продукціі покарали через порушників а точніе перекупів які до фермерства відношення не мають ? .для такіх перекупів які порушували вимогі є муніципальна поліція чому іх не вигнали.до чого тут виробникі сг.
02 Червня 2020, 04:19
чому не перевіряли у виробників документи що засвітчують відношення до сг виробництва.?тому що порушували не вони.... а територія не така вже й велика замісьть глобуса перекупи вже приперлися й до ярмарку біля загсу.а фермера мусять тулитися по тротуарах бо нема де стати .!!!
02 Червня 2020, 04:59
так і відкрили для того щоб закрити що тут не зрозуміло.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром