Престольний празник в Луцьку розпочався з хресної ходи

23 Жовтня 2015, 10:55
4804

Луцький храм Всіх святих землі Волинської святкує престольний празник – з цієї нагоди в обласному центрі пройшов хресний хід віруючих християн.

Саме сьогодні, 23 жовтня є престольним празником для майбутнього кафедрального собору, а нині – тимчасового храму на честь Всіх святих землі Волинської, інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Нинішнього року свято подвійне – Українська православна церква відзначає тисячоліття блаженної кончини Святого Рівноапостольного князя Володимира. Вшановуючи святих, у храмі Всіх святих Землі Волинської Луцька напередодні його престольного свята проспівали величання святим історичної Волині священнослужителі та віруючі люди, які прийшли помолитись до храму.

За богослужінням молились велика кількість віруючих людей. Цілими чергами вірні прикладались до святинь храму – копії чудотворної ікони Божої Матері «Пантанасса», ікон Покрова Пресвятої Богородиці та Волинських святих, а також до ковчежця із часточками мощей святих угодників Божих.

Заодно, з нагоди празника 22 жовтня в Луцьку відбувся хресний хід, який пройшов від Свято-Покровської церкви до храму Всіх святих землі Волинської.

До слова, свято Собору Всіх святих у Землі Волинській просіявших було встановлене у 1881 році. Саме тоді, 10 жовтня (за старим стилем) Свято-Успенська Почаївська Лавра святкувала 50 років свого повернення з унії в лоно Святої Православної Церкви. З самого початку Християнства на Волині наша земля була прославлена багатьма угодниками Божими. За традицією, що виражене у іконографії, в цей день особливо вшановуються також просвітителі слов’ян святі Рівноапостольні Мефодій та Кирил, а також святі Рівноапостольні князь Володимир та княгиня Ольга.

Фото зі спільноти «Теревані про Луцьк» у Facebook:










 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024