Під Луцькрадою мітингують підприємці ринків

04 Травня 2020, 10:42
Під Луцькрадою мітингують підприємці ринків 4674
Під Луцькрадою мітингують підприємці ринків

Підприємці луцьких ринків «Північний», «Лучеськ», «Варшавський», «Старий» та «Пасаж» зібралися на мирний мітинг під стінами міськради у понеділок, 4 квітня.

З 10:00 майже сотня людей протестувала через заборону міської ради відкривати торгові точки, які зі слів підприємців, відповідають усім вимогам МОЗ щодо торгівлі під час карантину. Про це пише ВолиньPost.

До слова, 1 травня підприємці з ринків «Лучеськ» та «Північний» вже збиралися поблизу воріт до своїх павільйонів, адже після виходу постанови головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі харчовими продуктами на ринках країни від 27 квітня, власники торгових точок почали активно готуватися, аби торгівля відповідала усім визначеним нормам.

Держпродспоживслужба провела перевірку і дала «добро» на відкриття, однак під час сесії 30 квітня Луцька міська рада вирішила поки не запускати в роботу ринки міста.

Підприємці скаржаться, що вже встигли закупити продукти для реалізації, а тепер у відчаї, бо не знають, куди подіти увесь товар. Люди переконують, що підготувалися належним чином і готові дотримуватися усіх санітарно-гігієнічних вимог.

Підприємиця з ринку «Лучеськ», яка має там точку із насінням, Світлана Остапчук каже, що люди зібралися там із відчаю, їм не потрібні «подачки» від влади, вони просять лише дати їм можливість виживати і заробляти.

«Я підприємець вже 20 років. Наш ринок – маленький, місцевого значення, здебільшого там скуповуються лише мешканці мікрорайону. Навіть коли працював в нормальному режимі, то ніколи не було скупчень. Відстань між рядами - 6 метрів, а 95% речей, які продають на ринку, дозволено реалізовувати: продукти, побутова хімія, розсада. За ці 2 місяці, поки закриті ринки, то ми від влади нічого не отримали, скасували лише єдиний внесок, а орендну плату ми й далі оплачуємо, ніхто нас від цього не звільнив. В нас також є діти, яких потрібно годувати», – говорить Світлана Остапчук.

До слова, працівники правоохоронних органів слідкують за тим, аби люди дотримувалися дистанції та були в масках.




Читайте також: Яких вимог повинні дотримуватися сільськогосподарські ярмарки в Луцьку під час карантину

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром