Луцьк отримає понад 4 мільйони євро на нові тролейбуси

01 Травня 2020, 17:24
Фото ілюстративне 5129
Фото ілюстративне

Європейський інвестиційний банк надає Луцьку кредит y розмірі 4,36 мільйони євро  на придбання нових тролейбусів.

Про це повідомляє представництво ЄІБ в Україні.

Цей контракт став першою підписаною угодою в межах проєкту «Міський громадський транспорт України». Профінансофані ЄІБ 29 нових тролейбусів допоможуть мешканцям Луцька отримати більш екологічний та енергоефективний громадський транспорт.

«Зростання рівня сервісу та екологічності громадського  транспорту в українських містах підвищать якість життя громадян, покращать стан навколишнього середовища та допоможуть заощадити енергію. Сталий, надійний та безпечний транспорт сприятиме економічному зростанню та покращенню доступності пасажирських перевезень без шкоди для довкілля.  Я радий, що ЄІБ може зробити свій внесок у досягнення цієї мети за допомогою стратегічних позик, таких як «Міський громадський транспорт України», – зазначає Жан-Ерік де Загон, голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.

Європейський інвестиційний банк є партнером України у фінансуванні інфраструктури громадського транспорту. З 2007 року ЄІБ уклав з Україною фінансових угод на суму понад 2 мільярди євро на різні проєкти транспортної інфраструктури всередині країни.

 «Нові низькопідлогові 12-метрові тролейбуси у Луцьку не лише розширять тролейбусну мережу міста та підвищать мобільність його мешканців, а й покращать доступність транспорту для людей з обмеженою рухливістю. Я думаю, що наші громадяни очікують таких змін», – наголошує Наталія Форсюк, заступниця Міністра інфраструктури України.

27 квітня 2020 року Міська рада Луцька та компанія «Богдан Моторс» підписали контракт на поставку 29 нових низькопідлогових 12-метрових тролейбусів, включно із запасними частинами та витратними матеріалами, а також набір обладнання та інструментів для обслуговування, ремонту та пов'язаних із цим послуг. Цей контракт став першою підписаною угодою в межах фінансованого ЄІБ проєкту «Міський громадський транспорт України».

Читайте також: Нові тролейбуси для Луцька виготовить «Богдан Моторс»

«Завдяки цій співпраці ми пришвидшили оновлення автопарку нашого громадського транспорту. 29 нових тролейбусів вже скоро вийдуть на маршрути. А мешканці нашого міста отримають комфортніший, більш доступний та екологічний громадський транспорт», – коментує Григорій Пустовіт, виконувач обов'язків міського голови, секретар Луцької міської ради.

Довідково:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – державна фінансово-кредитна установа Європейського Союзу. ЄІБ працює в Україні з 2007 року. Банк ЄС прагне підтримати Україну та допомогти створити умови, необхідні для досягнення економічної стабільності. На поточний момент ЄІБ надав Україні позик на загальну суму 6,4 мільярдів євро. Найважливіші сфери кредитування ЄІБ в Україні – це соціальна та економічна інфраструктура, транспорт та сполучення, розвиток місцевого приватного сектору, енергоефективність, боротьба проти наслідків змін клімату та інновації. Більше інформації за посиланням.

Проєкт «Міський громадський транспорт України» (UUPTP) – це рамковий кредит на 200 мільйонів євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України. Проєкт також впливає на безпеку дорожнього руху в сільській місцевості, розвантажуючи транспортні шляхи та стимулюючи перехід з приватного на громадський транспорт.

Читайте також: Уряд розширив можливості програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

 

Коментарі
02 Травня 2020, 04:17
цікаво скільки вкрадуть
02 Травня 2020, 04:18
цікаво-скільки вкрадуть?
02 Травня 2020, 17:04
Говорять , говорять, а віз і нині там... Два роки тільки і чуємо про нові тролейбуси, а їздимо на незручних польських зламках. Той хто закупив, нехай би відчув комфорт від їзди. Чи не буде так і тут? Обіцяють нові, а придбають старі? А різницю ---собі в кишеню...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024