Скільки лучани заплатять за тепло у квітні

01 Травня 2020, 14:35
Фото ілюстративне 3489
Фото ілюстративне

У Луцькій міській раді розповіли, скільки лучани платитимуть за тепло у квітні. 

Про це ідеться у повідомленні ДКП «Луцьктепло» від 30 квітня. 

Згідно з пунктами 40-43 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення за 8 днів квітня 2020 року в розмірі 7,92 грн за м². 

Середня фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці визначена, як середньозважений показник на підставі офіційних даних Волинського обласного центру з гідрометеорології, за 8 днів квітня склала +6,41ºС (середньодобова розрахункова температура зовнішнього повітря, яка врахована в тарифі складає +1,47ºС).

Чинний базовий тариф на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії становить 42,39 грн за м² у місяць, затверджений рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради № 777-1 від 30.11.2018.

Окрім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу», та згідно з рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради ДКП «Луцьктепло» здійснює перерахунок плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів із застосуванням знижки 34%, яка є найбільшою впродовж усього опалювального сезону. Відтак, сума до оплати становить 5,23 грн за м².

«Висловлюємо вдячність тим споживачам, які своєчасно та в повному обсязі оплачували спожиті послуги впродовж всього опалювального періоду, а також закликаємо боржників до погашення заборгованостей минулих періодів.Сплатити заборгованість зручно можна за допомогою Приват-24, створивши «Новий платіж» в меню «Мої платежі», а в полі пошуку віднайшовши «Луцьктепло, ДКП (заборгованість)». Ввівши свій особовий рахунок, який збігатися з рахунком, необхідним для реєстрації в Особистому Кабінеті, Ви отримаєте можливість погашення повної суми заборгованості або будь-якої її частини з комісією 1 грн за здійснений платіж», – пояснили у підприємстві.

Читайте також: У Луцьку квітневі нарахування за тепло та гарячу воду зменшать на 34%

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром