У Луцьку відкриють сільськогосподарські ярмарки, ринки – ні

30 Квітня 2020, 14:37
Ринок 6902
Ринок

Депутати Луцької міської ради внесли зміни щодо режиму роботи об’єктів загального користування.

Зокрема, йдеться про роботу лише сільськогосподарських ярмарків, місця яких визначать відповідними документами міської ради та виконавчого комітету Луцької міської ради. Рішення прийняли під час онлайн-сесії 30 квітня.

За словами депутата міської ради Ігоря Поліщука, на таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, що виробляють саме таку продукцію, але виключно з вимогами щодо безпеки, що будуть зазначені в рішенні.

«Таким рішенням ми хочемо підтримати фермерів, а лучан забезпечити можливістю купувати продукцію вітчизняного виробництва за цінами, що зазвичай нижче, ніж в супермаркетах та підтримати малий бізнес міста», – наголосив Ігор Поліщук.

Отож, у Луцьку пропонують такі локації для продажу сільськогосподарської продукції:

- поруч з ТЦ «Глобус» по вулиці Єршова;

- поруч з РАЦСом по проспекту Соборності;

- стоянка по вул. Глушець через дорогу від гімназії № 4;

- у Привокзальному мікрорайоні на стоянці поруч з залізничним вокзалом;

- бульварі Дружби Народів (поблизу буд. №1);

- вулиці Рівненській (поблизу АЗС «Shell»);

- вулиці Володимирській (район МКБ).

Депутат міської ради Сергій Савчук запропонував розглянути можливість відкриття ще однієї локації на вулиці Львівській (поряд автостанції №2).

Перелік локацій для продажу сільськогосподарської продукції затвердять члени виконавчого комітету 30 квітня.

На територіях, де продаватимуть сільськогосподарську продукцію, чергуватиме інспектор муніципальної варти, який здійснюватиме температурний скринінг, а керівники торговельних місць мають забезпечити за допомогою розмітки відстань між відвідувачами не менше 1,5 метра, відстань між місцями торгівлі не менше 3 метри, а також здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію. Якість і безпека продуктів має бути підтверджене документально.

Нагадаємо, що 29 квітня цього року Кабінет Міністрів України дозволив роботу продовольчих ринків під час карантину за умови дотримання вимог безпеки для нерозповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19. Основною умовою відкриття таких ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Читайте також: Лікування хворих, ремонт, будівництво та освітлення: на що депутати Луцькради виділили гроші

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментарі
30 Квітня 2020, 20:25
Краще базари відкрили б.Всіх обілечу
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром