Між двома світовими війнами Луцьком керували президенти

08 Березня 2017, 11:09
2666

Постмодерне життя змінило набір цінностей порівняно з колишніми часами. Під останнім маються на увазі так шановані «світоглядні якорі», якими користувалися попередні покоління. Певна база зажди присутня – їжа і видовища. Проте попередній період історії шанують за дещо інше. За набір моральних якостей, які «відрізняють людину від тварини».

Ми любимо довоєнне минуле Луцька за його інтелігентність. Вона не знає національностей. Але сильно залежала в ті часи від соціального класу. Який також мав свою внутрішню логіку до розподілу національних громад. У той час посада називалася «президент міста Луцька». Через обставини доби більшість міжвоєнних мерів Луцька мали польське походження, пише видання «Хроніки Любарта».

Залишаємо відкритим питання про те, чим відрізнялися довоєнні мери міста від повоєнних і сучасних. Без вказівки на якості людини, публікуємо невелику підбірку портретів луцьких мерів між обома світовими війнами. В майбутньому буде галерея портретів міських голів до Першої світової.

Наразі є шість портретів серед 13 осіб. Галерея буде наповнюватися.

Ян Сушинський, на посаді 2,5 роки


 

Кароль Валігурський, на посаді півроку


 

Болеслав Зелінський, на посаді 2,5 роки


 

Станіслав Чарковський, на посаді 2 роки


 

Мєчислав Галушинський, на посаді 1 рік


 

Мєчислав Венжик, на посаді 2 роки


 

Коментарі
08 Березня 2017, 15:14
іхніх онуків візьмемо президентами луцька а нинішню біомасу розпустити
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром